Edukinesiologie

Edukinesiologie is een vorm van kinesiologie, met als focus het educatieve model. Dit houdt in dat men doormiddel van observatie en bewustwoording gaat ervaren wat stress met het lichaam doet en welk effect de oefeningen hebben om deze stress te verminderen en het hele lichaam weer in te schakelen. Edukinesiologie is bedoeld voor alle mogelijke uitdagingen in het leven, maar wordt vaak in gezet bij aan leren gerelateerde problemen zoals dyslexie, dyscalculie en concentratie stoornissen. Ik werk met Brain Gym®, Woordblind, Leefblind en Reflex integratie.

Brain Gym®

Hierbij wordt door middel van gymnastiekoefeningen gewerkt aan het opheffen van blokkades in het brein en het lichaam. Elke oefening activeert een ander stuk van de hersenen opdat ze optimaal kunnen functioneren. De vrolijke en bewegelijke vorm, vaak op muziek, werkt heel goed bij kinderen. Eindelijk hoeven ze niet stil te zitten en mogen ze zich laten horen met als resultaat dat ze beter zullen gaan leren.

Reflex integratie
De reflexen welke men als zuigeling heeft dienen, naarmate men ouder wordt en zich ontwikkelt, te evolueren en te integreren, tegelijk met de vaardigheden van het brein. Wanneer dit niet gebeurt blijven de reflexen alert op gevaar en is er in het brein geen ruimte tot het aanleren van nieuwe vaardigheden. Hierdoor kan men allerlei klachten ontwikkelen en kunnen er leerproblemen ontstaan en kan men in een vecht- en vluchtpatroon blijven hangen. Reflex integratie helpt deze reflexen alsnog te ontwikkelen tot de volwassen vorm.

Woordblind
Deze methode is ontwikkeld door Coby Schasfoort. Zij combineerde een keur aan bestaande technieken om volwassenen en kinderen met leerproblemen zo goed mogelijk te helpen. Gekeken wordt naar houding, loopbeweging, kruisloop, ogen en focus, oren, brein-, hand- en voetdominantie.

Leefblind
Iedereen heeft wel een blinde vlek in zijn of haar leven, waardoor zaken dreigen te mislukken. Leefblind gaat op zoek naar waar en waarom doelen niet bereikt worden of wel maar met heel veel moeite. Leefblind haalt de verkeersdrempels en bochten uit de weg en maakt er een snelweg van, van A naar B.

 

Reacties zijn gesloten.