Stress Release

Stress Release 1 en 2

Stress Release is een van de cursussen van de Wellness kinesiologie. Een tak die ontwikkeld is door Wayne Topping.

Als doel heeft de cursus het inzichtelijk maken van de eigen hoeveelheid stress en het balanceren van die stress door heel veel verschillende eenvoudige technieken en oefeningen.

Een bepaalde correctie heet ESR, of te wel Emotional Stress Release en deze bestaat uit het vasthouden van de het voorhoofd, iets wat moeders over het algemeen al van nature doen bij hun kroost, blijkt een zeer doeltreffende manier te zijn om uit een vecht en vlucht reactie te komen en weer opnieuw goed te kunnen nadenken.

Ook kan men denken aan stoppen met uitstel gedrag, doelen stellen en halen, oefeningen voor de rug en nog veel meer.

Stress Release 3
Stress Release 3 heeft te maken met geblokkeerde emoties. Emoties horen elkaar op natuurlijke wijze op te volgen. Wanneer er bijvoorbeeld als kind niet gehuild mocht worden, dan zal men misschien een gemaakte vrolijkheid laten zien. Of als er een taboe heerste op boosheid, dan zal men misschien gaan huilen wanneer men eigenlijk boos is. Emoties laten zich niet niet helemaal onderdrukken. Ze komen dan naar buiten in een andere vorm.

Ook in deze cursus wordt behandeld de Massive reversal en de Psychological Reversal(PR). In beide gevallen heeft men pech, zit het tegen, alleen bij de PR is dit op een bepaald gebied, zoals werk of relaties. Terwijl bij een Massive Reversal men geprogrammeerd staat op ongeluk op veel vlakken van het leven. Het is alsof men niet gelukkig wil of kan zijn.

Energiecentra
Energiecenta ofwel chakra's zijn goed te balanceren met deze techniek. Wanneer een energiecentrum uit balans is heeft dat effect op de energie voorziening van het lichaam of de structuut en mogelijk ook op emoties.

 

 

Reacties zijn gesloten.