Touch for Health

Touch for Health wordt gezien als de basis van de kinesiologie voor leken. Het is ontwikkeld door John F. Thie in de jaren 60 van de vorige eeuw in de USA. Hijzelf was chiropractor en leerling van George Goodheart, de ontwikkelaar van de toegepaste kinesiologie.

Toegepaste kineiologie is een specialisatie voor arsten of chiropractoren. Men moet hiervoor al medisch onderlegd zijnn.

John F. Thie en zijn vrouw Carrie zagen meer heil in een systeem dat gewone mensen over de hele wereld schoolde om zichzelf en anderen in balans te houden. En zo is het ook gegaan. Touch for Health is nu wijdverbreid bekend. Hun zoon Matthew heeft aan de technieken nog de metaforen toegevoegd. Dit zijn zinnen, waarover men kan nadenken bij een onbalans in een bepaalde spier. Als men de metafoor voor zichzelf herkent, dan komt het systeem weer in balans en zal de spier weer vitaal testen.

Een balans met Touch for Health bestaat uit het testen van 14, 28 of 42 spieren aan weerszijde van het lichaam. Deze spieren zijn energetisch verbonden aan 14 meridianen en deze zijn weer verbonden aan organen. Onbalansen worden verholpen door het masseren van wervelreflexen, neurolymfatische punten, acupressuurpunten of spieren, het vast houden van neurovasculaire punten of het langslopen van meridianen. Wanneer dit alles niet voldoende is wordt er gekeken naar emoties en voeding. (zie de gezondheidsdriehoek).

Touch for Health kan ingezet worden om willekeurig welk doel stressvrij te maken. Verder kan men denken aan blessures, ondersteuning bij een trainingsprogramma, pijnklachten, scheefstand, hoofdpijn en klachten van de motoriek.

 

Reacties zijn gesloten.