Veel gestelde vragen

Wat is dat nou precies, kinesiologie?
Kinesiologie is een holistische therapie, er wordt naar het hele lichaam en de geest gekeken. Hierbij worden met behulp van spiertesten blokkades opgespoord en verholpen, zodat het zelfherstellend vermogen van de cliënt weer optimaal gaat werken.

Hoe veel behandelingen heb ik nodig?
Dat verschilt sterk per persoon en is niet van te voren in te schatten. Het ligt aan het aantal blokkades en klachten en hoe snel men reageert op de balansen. Wel spreek is vaak af met cliënten om minimaal 3 keer te komen en dan te evalueren of er voor uitgang is. Is die er niet, verwijs ik graag door naar iemand die beter kan helpen. Is er wel vooruit gang kunnen we spreken over het vervolg traject.

Heb ik iets aan een balans als ik geen klachten heb? Jazeker. Voorheen werkte ik altijd met mensen met klachten om ze te helpen naar balans en gezondhied. Nu werk ik heel graag met mensen die goed functioneren en gezond zijn, maar die weten dat er meer in zit, meer kracht, meer energie, meer geluk en meer vervulling. Ik help ze op hun pad naar zich zelf en daar kan iedereen wel een beetje hulp bij gebruiken.

Worden de behandelingen vergoed door de verzekering?
Een gedeelte van mijn cliënten krijgt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Sommigen de supplementen. Ik ben aangesloten  bij de Nibig en de RBCZ, dus bijna alle verzekeraars worden vergoed, behalve DSW.

Hoe test je een allergie uit?
Een consult bestaat uit twee delen, een anamnese en een fysiek gedeelte met spiertesten en correcties. Als uit het gesprek blijkt dat er sprake zou kunnen zijn van een allergie, dan zal ik in het fysieke deel testbuisjes gebruiken. Als ik zonder buisje een sterke spiertest heb en met buisje een zwakke, dan betekent dat in ieder geval dat het allergeen uw lichaam stress geeft. Waaraan we dan vervolgens een balans kunnen wijden.

Moet ik mijn kleding uitdoen?
Nee, u houdt uw kleding aan. Alleen de schoenen gaan uit en sieraden gaan af. Horloges, armbanden en kettingen kunnen een mens enorm sterken, waardoor de onbalansen onzichtbaar blijven.

Mag ik bij de balans van mijn kind blijven?
Ja, dat mag. Het is vaak heel leerzaam om de processen van uw kind mee te maken, zeker ook omdat er mogelijk veranderingen in het gedrag van uw kind kunnen komen en u die dan beter begrijpt. Als kinderen klein zijn bent u nodig als tussenpersoon. Grotere kinderen vanaf ± 5 jaar kunnen alleen getest worden. Soms is het wenselijk dat het kind alleen komt, want problemen kunnen ook zitten in het contact met een ouder. Het kind zal vrijer spreken als het alleen is.

Betaal ik gelijk?
Ja, u betaalt aan het einde van het consult, het liefste met pin anders contant.

 

Reacties zijn gesloten.