Biokinetische Oefeningen

Biokinetische Oefeningen worden al vele jaren gebruikt en zijn onderdeel van de biokinetische holistische benadering om het lichaam in evenwicht te brengen. Zij herstellen structureel evenwicht en vullen andere procedures aan die ontwikkeld zijn om emotioneel en chemisch evenwicht te herstellen. Meer dan 180 van deze oefeningen worden beschreven in "Be your own chiropractor through biokinetic exercises" door het Biokinesiology Institute.

In deze workshop zul je de basisprincipes van Biokinetische Oefeningen leren. Tevens zullen de oefeningen worden behandeld die bij de 16 indicatiespieren (incl. alle 4 de delen van de quadriceps) van Touch for Health 1 horen.

Biokinetische oefeningen zijn passieve oefeningen, die gebruikt worden om kinetisch weefsel te balanceren. Dit weefsel kan zwak (hypotoon) of te gespannen (hypertoon) zijn. Door de afstand te verkorten tussen de oorsprong en de aanhechting van spier, pees, ligament of fascia, krijgt het weefsel de kans om te herstellen. Dit gebeurt zonder dat de testpersoon het lichaamsdeel actief beweegt. Externe druk of gewicht wordt gebruikt om de positie vast te houden.

  • Aantal lesuren: 14
  •  Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1. Aanbevolen wordt echter Touch for Health 1-4!

Reacties zijn gesloten.