Metaforen

Matthew Thie, de zoon van John en Carrie Thie, heeft al op zeer jonge leeftijd kennis gemaakt met Touch for Health en de hele ontwikkeling ervan van nabij meegemaakt. Het concept van efficiënte communicatie en gespreksvoering was al een onderdeel van de eerste workshops van zijn ouders.

Zoals bekend is, is de theorie van de vijf elementen, één van de kernpunten van Touch for Health. Via de vijf elementen kan de meridiaan-energie gebalanceerd worden door te werken met geluid, emoties, kleuren en dus ook met metaforen.

Een metafoor is een figuurlijke uitdrukking, iets wat overdrachtelijk bedoeld is. Iedereen is er mee bekend. Allemaal zeggen we wel eens dingen als: “er ligt een steen op mijn maag”, “ergens als een berg tegenop zien”, etc.

Het toevoegen van metaforen aan je werk, geeft een groter inzicht in doelen en onbalansen, hetgeen de bewustwording van de persoon stimuleert en tegelijkertijd de energie reinigt en balanceert. Dit maakt de balans grondiger, betekenisvoller en effectiever door de inschakeling van emotionele en/of mentale aspecten.

Voeding van het geheugen en de ervaring zijn ingevoegd via doelbepaling. Creatieve gedachten en visualisatie van de symboliek en de betekenis van de traditionele Chinese vijf elementen geven toegang tot het zintuiglijke, associatieve aspect van onze doelen, problematiek of symptomen. Het resultaat is een geïntegreerd, holistisch systeem waarmee je je persoonlijke visie helder kunt krijgen en de stress van emotionele, mentale, fysieke, chemische of energetische aard kunt reduceren en uiteindelijk je levensdoelen kunt bereiken.

Tijdens de cursus leer je de metaforen optimaal te benutten. Hierbij maak je gebruik van het Touch for Health Handboek maar in eerste instantie van je eigen creativiteit. We onderzoeken de betekenis van spieren en meridianen op functie, ligging, etc.

  • Aantal lesuren: 14
  •  Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 – 4

Reacties zijn gesloten.