Touch for Health

Touch for Health 1
In deze eerste module maak je kennis met het testen van spieren. Daarbij gaat het om het leren voelen en interpreteren van een spiertest. De interactie tussen tester en testpersoon speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom komen het onderwerp ethiek (wat doe je wel en absoluut niet met spiertesten, etc.) en het educatieve model, uitgebreid aan bod.

Je leert een aantal voortesten, 14 van de 42 spiertesten, verschillende correctiemogelijkheden, testen met behulp van een tussenpersoon (bij baby’s, mensen die verlamd zijn, dieren), kruislopen en de achtergrond ervan, een meridiaanmassage, een methode om pijn te verminderen en nog veel meer.

•Aantal lesuren: 18
•Vereiste vooropleiding: geen
 

Touch for Health 2
In de eerste module maakte je kennis met het testen van spieren. Het zwaartepunt van de tweede module ligt bij de acupunctuur en met name de wet van de 5 elementen.

Je leert de theorie van Yin en Yang, de wet van de 5 elementen en het wiel, het testen van alarmpunten, 14 nieuwe spiertesten (van de in totaal 42), nieuwe correcties om zwakke spieren te versterken, balanceren met behulp van kleuren, stress release, een methode om stress te verminderen en nog vele andere zaken.

•Aantal lesuren: 18
•Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1
 

Touch for Health 3
Bij de derde module wordt er ingegaan op reactieve spieren: spieren die na een balans toch klachten blijven geven.

Je maakt tevens kennis met de laatste 14 spiertesten van 42, balanceren met geluid via de 5 elementen, je doel bepalen en balanceren, stress release na fysiek trauma, de theorie en praktische toepassing van de Tibetaanse energie (8-patroon), de Gaits (testen van de loopbeweging), nog een methode om pijn te verlichten en nog veel meer.

•Aantal lesuren: 18
•Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 en 2
 

Touch for Health 4
De laatste module van het Touch for Health traject vlecht alle modules tot een eenheid. Stof uit de eerste drie modules wordt herhaald. Uiteraard worden er nog nieuwe elementen aan toegevoegd zoals emoties balanceren m.b.v. de wet van de 5 elementen, theorie van de acupressuurpunten ter versterking/verzwakking, een nieuwe correctie via de luo-punten, nog een manier om voeding te testen, spier inhibitietechniek (bevroren spieren) en een houdingsanalyse maken.

•Aantal lesuren: 18
•Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1, 2 en 3
 

Reacties zijn gesloten.