Edelstenen

Over edelstenen of kristallen is vreselijk veel te zeggen en daar zijn heel mooie boeken overgeschreven en er is heel veel te vinden op websites. Als u daarin geïnteresseerd bent kunt u zoeken bij Google en in bibliotheken.

Waar ik het over wil hebben is hoe ik de stenen in de praktijk gebruik. Ten eerste gaf ik vroeger aan kinderen een gelukssteentje mee omdat ze zo goed hun best hadden gedaan. Helaas kan ik daar niet meer gemakkelijk aankomen, maar het feest op de gezichtjes vertelde me dat die stenen toch wel erg mooie dingen deden. Grappig genoeg pakt men bijna altijd de steen die men op dat moment nodig heeft, zoals een rozenkwarts voor liefde, calcedoon voor het helen van alle wonden, bergkristal om helder te denken en de carneool om beter te kunnen leren.

Verder liggen er allemaal stenen in mijn praktijk ter ondersteuning van de energie in de ruimte. Ze hebben allemaal een eigen trilling en helpen op velerlei vlakken met de balansen. Zo ligt er naast de behandeltafel een labradoriet, een heel mooie blauwgroene steen met een metaalachtige schittering en die beschermd mij en helpt me in mijn kracht te blijven.

Soms is het nodig tijdens een balans een tijdlang een steen op een bepaald gebied te leggen of om chakra’s in balans te krijgen stenen te gebruiken. Ook kan er gemasseerd worden met stenen, bijvoorbeeld op pijnlijke spieren.

Als je zelf stenen hebt dan is het nodig ze af en toe te reinigen, want ze werken hard voor ons en raken vervuild. De meeste stenen kun je afspoelen onder de kraan. Dit is niet zo handig voor stenen met veel ijzer erin zoals hematiet, want dan roesten ze. Ook kun je ze in de vensterbank leggen in de zon of in de volle maan, ook dan worden ze schoon.
 

Reacties zijn gesloten.