Essences

In de praktijk werk ik met twee soorten essences, namelijk met Bach Bloesem remedies en met Royal remedies. Dr. Edward Bach ontdekte in de jaren 30 van de vorige eeuw dat bloesem remedies effect hebben op onze emotionele toestand. Zij filosofie was, dat als de ziel, het lichaam en de geest in harmonie zijn, we immuun zijn voor ziekte.

De laatste 10 jaar van zijn leven ontwikkelde hij 38 eenvoudige tincturen van bloesems die onze emoties gunstig beïnvloeden, deze zijn gebaseerd op 7 groepen van emoties:
1. Angst
2. Onzekerheid
3. Onvoldoende interesse in het hier en nu
4. Eenzaamheid
5. Overgevoeligheid
6. Moedeloosheid en wanhoop
7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Als in een balans naar voren komt dat er een essence van Baach nodig is dan test ik een of meerdere flesjes uit. Soms is er een druppel in de mond nodig, soms een druppel op een bepaalde plek op het lichaam. In andere gevallen maak ik een verdund flesje van de geselecteerde bloesems en dient dat thuis een periode gebruikt te worden.

In de Bach testdoos zit ook het nummer 39, Resucue Remedie. Dit is een samenstelling van 5 verschillen de bloesems, namelijk Rock rose tegen paniek, Impatiens tegen ongeduld en irritatie, Clematis voor helderheid van geest, Star of Bethlehem tegen schok of schrik en Cherry plum om kalm te blijven in momenten van radeloosheid.

Zelf heb ik altijd de spray en de zalf van Rescue Remedie in mijn handtas. Het wordt ingezet bij noodgevallen, enstige schrik of stress en de crème bij stoten, blessure, insectenbeten en zonnebrand.

Bach is verkrijgbaar bij de betere drogisterij en apotheek. Rescue crème en spray heb ik ook altijd op voorraad.

Meer informatie over Bach bloesem remedies vind u op www.tsproducts.nl of www.bachbloesemremedies.be.

Om de folders van Bach bloesemremedies te lezen klk op de volgende links: file108file109file147.


Royal Remedies van Roy Martina

De andere essences waar ik ook mee werk zijn de Royal Remedies van Roy Martina. Hij heeft een combinatie gemaakt van homeopathische principes om de bloesemremedies te versterken, Frequenties van Dr. Emoto, positieve intenties, essences van edelstenen en kristallen, helende kleuren en logo op etiketten, gechanelde informatie, zuiver water, kruidenbasis, affirmaties op de flesjes en focus van de cliënt op de affirmatie en visualisatie.

De testdoos bestaat uit 71 flesjes. Drie hiervan duiden op een acuut weglekken van energie, 14 houden verband met de meridianen, 13 met de chakra’s, 20 met het innerlijke kind en 20 met engelen energie.

Ook hier test ik een of drie geschikte buisjes uit. Vraag of u het thema herkent. We werken dan met de affirmaties en halen stress af van de daarbij horende emoties. Indien nodig wordt thuis de affirmatie herhaald voor een periode. Soms is de tinctuur ook echt nodig.
 

Reacties zijn gesloten.