Supplementen

Het woord supplement betekent aanvulling. Het gaat hier dan ook om een aanvulling van de normale, gezonde voeding. Er zijn vele redenen waarom mensen niet voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Dit kan liggen aan eenzijdig eten, kant en klare voeding, voeding waar weinig voedingsstoffen in zitten door verarmde grond of omdat bijvoorbeeld groente of fruit te lang onder daglichtlampen heeft gelegen in de supermarkt. Niet elk lichaam is in staat om dat wat langs komt aan voedingsstoffen op te nemen. Hier dient dan eerst aan gewerkt te worden doormiddel van een balans en het opbouwen van darmflora.

De producten zijn meestal in tablet, sachet of capsule vorm en bevatten verschillende productgroepen, te denken valt aan vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren, vetzuren of andere stoffen.

Ik werk met een viertal merken van supplementen, te weten: Orthica, Bonusan en Lamberts. Voor meer informatie over de merken kijk op www.orthica.nl, www.bonusan.nlwww.lambertshealthcare.nl en www.vitals.nl.

Van deze vier merken heb ik testsets met al de producten uit hun assortiment. Wanneer uit een balans blijkt dat er sprake is van een tekort,  dan zal ik in deze testsets zoeken naar het middel dat dit tekort het allerbeste verhelpt. Ik test uit of het lichaam er tegen kan en of het het opneemt. Bijvoorbeeld, stel dat u een multi vitamine nodig hebt. Hiervan zijn er vele tientallen met verschillen de doseringen. Wat men gewoonlijk doet is het lezen van de inhoud en op basis van ratio een verantwoorde keuze maken. Ik test buisjes uit. Meestal is er maar een supplement, soms twee, dat energetisch zo aansluit bij de behoefte van de cliënt, dat het ideale supplement wordt gevonden.

U gaat naar huis met een advies voor suppletie. Een aantal supplementen is te halen bij de betere drogist en anders kan de apotheek ze altijd bestellen. Mocht u liever willen dat ik de supplementen bestel, dan kan dat natuurlijk ook. Voor een herhaal bestelling kunt u me mailen met de juiste naam en dosis van het product. Ik zal het dan zo snel mogelijk bestellen en u krijgt te horen wanneer de supplementen opgehaald kunnen worden.
 

Reacties zijn gesloten.