Sport

Kinesiologie is de therapie bij uitstek om een sporter te begeleiden in het bereiken van zijn of haar optimale prestaties omdat het de sporter multidisciplinair benadert.

Niet alleen kijkt kinesiologie naar houding, motoriek en kracht, maar ook naar voeding en mentale gesteldhied. Dan hebben we het hier over de gezonde sporter die zijn of haar doel wil behalen. 

Voor een kinesioloog is het mogelijk om doormiddel van spiertesten het ideale trainingsschema uit te testen. Welke oefeningen doet men goed aan en welke moeten worden vermeden.

Training maakt dat men keer op keer de spieren een beetje kapot maakt. Door daarna de juiste eiwitten te eten (eieren, vis) of een proteine shake maakt men dat de spieren sneller herstellen en men uiteindelijk minder spierpijn heeft en sneller herstelt voor de volgende training. Ook is het belangrijk om tijdens de training vocht aan te vullen en essentiele zouten. Een kinesioloog kan hierin adviseren.

Topsport vraagt veel van een mens, zijn of haar omgeving en vraagt ook vele offers. Er gaat immers veel tijd en geld in de traingen en wedstrijden zitten. Men moet zich vele leuke dingen ontzeggen om aan voeldende slaap en beweging te komen. Bovendien staat er veel prestatie druk op de persoon van hem- of haarzelf, familie, vrienden, de bond en soms zelfs het hele land. Kinesiologie helpt om emotioneel met deze druk om te kunnen gaan. 

Met de juiste mix aan koolhydraten, eiwitten en vetten en vitamines en mineralen kan het lichaam optimaal functioneren, presteren en herstellen. Een kinesioloog kan tekorten meten en supplementen adviseren.

We spreken hier alleen nog over de gezonde sporter, maar er zijn natuurlijk veel sporters, al dan niet op top niveau met blessures. Hier heeft het lichaam nog meer ondersteuning nodig om zichzelf te helen en repareren. Mogelijk is er pijn in rust of bij beweging, ook hier bevindt men zich in het werkgebied van de kinesioloog. 

Dus….Beweeg naar een nieuwe sportprestatie, kom naar Movimento!

 

Reacties zijn gesloten.