Over mij

Mijn naam is Merel Slotboom.

Met behulp van kinesiologie ben ik van dyslexie af gekomen en dat heeft me geïnspireerd zelf deze opleiding te gaan doen. Om zo ook anderen, volwassenen en kinderen, te helpen (balansen) en te scholen (cursussen).

Ik laat mensen ervaren hoe leuk leren en lezen kan zijn als het geen moeite meer kost. Ik werk veel met kinderen met leerproblemen en laat ze bewegen om hun blokkades op te lossen. We kijken naar voeding, allergieën, spieren en wat voor emoties de leerproblemen veroorzaakt hebben en emoties die het gevolg zijn van de leerproblemen. 

In 2001 deed ik de cursus Touch for Health en was al snel verslaafd aan het kinesiologie virus. In 2005 heb ik mijn eerste praktijk geopend en in 2008 studeerde ik af als Professioneel kinesiologe aan Topki. Hierna heb ik me aangemeld als Erkend kinesiologe bij de BvK, de beroeps vereniging voor Kinesiologie, waardoor mensen met een aanvullende verzekering vergoeding krijgen voor de consulten. Sinds 2013 zit Movimento in gebouw "de Klaver", alwaar we Praktijk Lansingerland vormen met 2 osteopaten, 2 acupuncturisten, een haptotherapeute en een hypnotherapeut. Voor meer informatie zie ie www.praktijklansingerland.nl en https://www.facebook.com/Praktijk-Lansingerland-756738201063492/.

Kortom: Heb je behoefte jezelf te helen en in je volledige potentieel te komen? Kom dan in beweging en maak een afspraak bij Movimento!

Movimento
Movimento betekent "beweging" in het Italiaans. Ik heb gezocht naar een naam die aan de ene kant stond voor kinesiologie, namelijk de leer van de beweging en aan de andere kant mijn levensmoto weergaf. Ik geloof dat stilstand niet goed is voor een mens, dat het uiteindelijk achteruitgang betekent. Volgens mij is het belangrijk je te blijven ontwikkelen, te groeien, je te verbazen en te willen leren.

Voordat ik kinesiologie studeerde heb ik Italiaanse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijks Universiteit Utrecht. Ook al doe ik niet zoveel meer met het Italiaans, toch vind ik het leuk om in mijn huidige werk een stukje van mijn oude passie door te laten klinken, vandaar de naam Movimento.

Ook al lijken de beide studies zeer verschillend, er is ook een overlap: in beide gevallen gaat het om communicatie tussen mensen of tussen het bewuste en het onbewuste. In beide gevallen is het niet zo duidelijk wat er bedoeld wordt, maar met tussenkomst van een tolk of kinesioloog kan dit worden opgehelderd. En begrip is tussen mensen of binnen mensen een belangrijke factor tot verdraagzaamheid, acceptatie, verandering en een liefdevolle relatie.

Logo

Het logo van Movimento drukt de eeuwigdurende beweging van het leven en energie uit. Een beweging zonder begin of eind. Al tekenend kwam er een vorm uit waar ook liggende achten ofwel lemniscaten in te herkennen waren en de wet van de vijf elementen, hout, vuur, metaal en water en aarde in het hart.

Micky van Houten heeft met behulp van een kaligrafeerpen het eerste logo van Movimento getekend  Voor de opening van de praktijk in 2005 had Micky ook nog een heel mooie mandala gemaakt, deze hangt in de behandelruimte. Later is het logo gestileerd. Dit logo is nu terug te vinden op facturen, visitekaartjes, pennen en op mijn website. Het wordt gebruikt als het beeldmerk van Movimento.

Zoals iedereen die iets zelf verzint, dacht ik een uniek logo te hebben gemaakt, maar een vakantie naar Denemarken in 2006 hielp me al snel uit de droom: overal waar een bezienswaardigheid werd aangeduid stond mijn logo, op zijn kant wel te verstaan, maar hij was het echt.

Vervolgens bleken andere mensen het logo te herkennen als de halve Srivatsa of Tibetaanse knoop, een van de acht Thangka’s of gelukssymbolen. Deze is normaal gesproken met een dubbele lus, maar komt ook enkel voor in Tibet. Het teken staat voor een lang en gelukkig leven op aarde en in het hiernamaals. Het staat zowel voor beweging als voor rust en het geeft de oneindigheid van Boedha’s liefde en kennis weer.

Tijdens een vakantie langs de Franse kust van Normandie ontdekte ik allerlei Keltische tekens met mijn logo erin. Deze was helemaal gelijk of in de vorm van een driehoek en heet een Triskel. Deze laatste symboliseert de drie elementen aarde, vuur en water.

Reacties zijn gesloten.