fbpx

1 op 1 consulten

 

Movimento werkt met een team van erkende en Kinesiologen en een Kinesioloog in opleiding. Dit houdt in dat ze voldoen aan de hoogste norm van scholing en bijscholing. We zijn zeer gedreven om onszelf te ontwikkelen en op de hoogte te zijn van de laatste technieken.

Dit alles komt jouw behandeling ten goede.

Kinesiologie is een van chiropractie afgeleide techniek die de spierspanning aan weerszijde van het lichaam gelijk wil hebben. Dan staat men recht en stromen de energiebanen optimaal.

Elke kinesioloog werkt met een spiertest. Dit is een natuurlijk feedback-mechanisme. We gebruiken de spier als indicator om het lichaam te lezen op blokkades en om te communiceren met het onderbewuste.

Eenvoudig gezegd: wanneer je met een doel naar ons komt, bijvoorbeeld: “ik voel me fit” en je hebt dat doel zelf nog niet kunnen bereiken, dan gaan wij op zoek waarom dat zo is. Al testend vinden we mogelijk dat je niet fit wilt zijn of kan zijn, dat er stoffen missen of energetische blokkades zijn. We testen ook uit wat voor jou de beste correctie is op dat moment en voeren die uit. Zodat, wanneer je naar huis gaat, je kunt gaan herstellen naar “fit zijn.”

Een consult duurt een uur en begint met een anamnese, een vraaggesprek. Je vertelt hoe het met je gaat en waar je hulpvraag ligt. Je wordt gevraagd op de behandeltafel te komen liggen alwaar we beginnen met de voortesten. Deze zijn bedoeld om te kijken wat jouw basisbalans is en of we kunnen vertrouwen op en werken met  de spiertest. Vervolgens testen we je doelstelling uit en checken de systemen die jou verhinderen je doel te verwezenlijken. Met dezelefde spiertest gaan we op zoek naar jouw unieke correctie. Dit is maatwerk. Op het einde testen we je doel na en ankeren het feit dat je niet langer geblokkeerd bent. Dit is om het lichaam te laten voelen dat het nu zichzelf kan herstellen en zelf de doelen kan behalen.

Jij bent nu steeds dichter bij de beste versie van jezelf, jouw MAXI-ME.

Op het einde van de balans maak je een foto van het whiteboard en een verslag van de anamnese, we maken een nieuwe afspraak en we rekenen af. Je betaalt met PIN. Je krijgt een factuur mee die je zelf indient bij de zorgverzekeraar.

Omdat wij op het hoogst mogelijke niveau geschoold zijn krijg je vergoeding bij een groot aantal verzekeraars. Check jouw eigen ziektekostenverzekeraar of je in aanmerking komt voor vergoeding en hoeveel. Pas desnoods je verzekering aan in december.

Speciaal voor zakelijke klanten is er een mogelijkheid tot maken van een zakelijke coaching/kinesiologie factuur. Deze wordt dan gefactureerd op je bedrijf. De tarieven liggen hier iets anders. Check de prijslijst op de Home page.

Maak een afspraak en word jouw MAXI-ME!

Hands on! Test jezelf!

 

Elke maand is er de gelegenheid om op een fijne, speelse, grappig en handige manier te leren hoe jij jezelf op de rit kunt houden met technieken uit de kinesiologie.

Sinds ik kinesiologie doe ziet mijn leven er een stuk leuker uit. Ik gebruik kinesiologietechnieken dagelijks op mijzelf en mijn gezin en haal zo grote en kleine blokkades weg, waardoor ik dagelijks mijn MAXI-ME kan zijn.

Mijn cliënten vragen vaak om uitleg en hoe ze zoiets zelf kunnen doen. Dat deed me besluiten om aan een grotere groep mensen de kans te bieden om kinesiologie te leren zonder dat je gelijk een hele HBO van 4 jaar moet doen.

De avonden zijn van 19 tot 22 uur. Ervoor en erna is er tijd voor thee, koffie en lekkers en nog veel belangrijker voor een goed gesprek en even lachen. Op deze avond ontdek jij dat je niet de enige bent die zich graag goed voelt en die nieuwsgierig is naar wat er nog meer allemaal is. Je ontmoet gelijkgestemden en dat is een feest van herkenning.

Ik voeg elke keer de deelnemers toe aan een Facebook groep: Hands on! Test jezelf! In deze groep kun je vragen stellen aan elkaar en aan mij, succesverhalen delen en met elkaar groeien.

Elke Hands on! Workshop heeft een ander thema, leert je andere technieken en kent een groepsbalans. Zodat we allemaal in balans en dichter bij onze MAXI-ME naar huis gaan.

Kom je ook? En wie neem je mee? Want gedeelde vreugde is leuker!

Brain Gym 101

 

Brain Gym is een methode uit Amerika die maakt dat je met meer gemak en plezier leert. Paul Dennison is een pedagoog die zelf met heel veel leerproblemen kampte. Hij zette een instituut op om lezen te bevorderen. Door de jaren heen ontwikkelde hij een hele trainingslijn die door middel van beweging het brein uit de bevriezing haalt.

Ik ben een groot fan van Brain Gym, want het heeft mij doen slagen voor Italiaanse taal- en letterkunde. In mijn derde jaar liep ik enorm vast voor een literatuurtentamen met onder andere boeken van Dante Alighieri. Die waren heel dik en bovendien geschreven in Middeleeuws Italiaans. Ik las destijds 6 bladzijden per uur.

Met behulp van Brain Gym, repatternings, kruislopen en alfabet-achten heb ik nieuwe patronen in mijn brein mogen aanbrengen waar ik nu nog steeds baat bij heb. Ik ging in 3 weken tijd naar 12 bladzijden per uur, haalde mijn tentamen en mag me doctorandus noemen.

Toen ik eenmaal kinesioloog was, werkte ik alleen maar met kinderen met leerproblemen en gaf ze het plezier in leren terug. Leren is namelijk echt een feest als je niet continu blokkeert.

Ik heb het tot mijn missie gemaakt om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Brain Gym en de voordelen voor het leven en het leren die het brengt. Ik geef les aan leerkrachten, RT-ers, ouders en kinder-coaches, maar vind eigenlijk dat iedereen zichzelf in balans zou moeten kunnen brengen met Brain Gym, want het is effectief, eenvoudig  en zo doeltreffend. Het leven wordt een feestje als je jezelf in balans kunt brengen met Brain Gym.

Ik ben instructeur Brain Gym 101 en geef met veel plezier in ieder geval 4 keer de training per jaar. Zie hiervoor “When.” Voor meer gevorderde cursussen maakt Movimento gebruik van gastdocenten. Zie hiervoor “Who.”

De cursus Brain Gym 101 duurt minimaal 24 uur en is vaak verdeeld over 2 weekenden. Je leert er spiertesten, werken in de 5 Brain Gym stappen, doelen stellen, je eigen leerritme vinden, PACE, je ogen, oren en beweging balanceren en je brein herprogrammeren. Ook leer je beter te communiceren, jezelf en je leven beter te organiseren en goed te focussen. Brain Gym werkt met 26 heel leuke en eenvoudige oefeningen die we inzetten om het leergemak en plezier te bevorderen.

Bewegend leren is op dit moment zeer in de aandacht en wordt aangeraden op scholen in tegenstelling tot klassikaal statisch leren.

Druk op de knop om je in te schrijven bij de eerstvolgende gelegenheid.

Een aantal maal per jaar geven we “Hoe help ik mijn kind met Brain Gym?” Dit zijn workshops in de avond om kennis te maken met mij en met Brain Gym. Zo kun je er even aan snuffelen voordat je je inschrijft en zelf besmet raakt met het kinesiologievirus zoals ik sinds 2001 ben.

Ook geef ik opfrisdagen voor mensen die al wel de cursus hebben gedaan, maar het een beetje kwijt zijn of nog beter willen kunnen. Ook zijn de “Refresh your Brain Gym” dagen handig als voorbereiding op een vervolgcursus.

Speciaal voor Brain Gym vervolgcursussen vliegen we Vinciane Schoenmaeckers in uit België om ons training te geven. Houd hiervoor de kalender in de gaten en schrijf je in onder de knop.

Met alle instructeurs van Brain Gym Nederland hebben we sinds kort een website waar je met ons allemaal kennis kunt maken. Je ziet hier een ieder haar specialisme en drive en kunt zo voor jou de beste trainer uit kiezen op de voor jou beste datum en locatie. Kijk op Brain Gym Nederland.

Gebruik Brain Gym voor jouw MAXI-ME!

Touch for Health

Met Touch for Health neem jij de regie over je leven, gezondheid en geluk in eigen hand. Je bent niet langer een slachtoffer.
Touch is een cursus die wereldwijd wordt gegeven aan moeders, therapeuten, zakenmensen. Aan mensen die preventief voor hun lichaam en geest willen zorgen, die verantwoording nemen over hun leven.
In Touch for Health 1 leer je 14 spieren testen en corrigeren, Stress Release en welke voeding je voedt en welke je energie kost. Je zult versteld staan van het effect op je lichaam, houding en gevoel van welbevinden. Touch 2-4 zal dit alleen maar verder versterken.
Je leert nu niet alleen corrigeren met neurolymfatische reflexpunten, neurovasculaire reflexpunten, meridianen en spieren, maar ook met de Chinese vijf elementen leer , acupressuurpunten, reactiviteit en volgens de orgaanklok. Dit laatste maakt dat tijdsgebonden klachten verklaard en gebalanceerd kunnen worden.
Ook leer je houdingsanalyses maken en balanceren voor beter staan, lopen en zitten.
Je gaat van 14 spieren naar 28 en 42. 28 gaat meer over core stabiity (kun je je kop op je romp houden) en de 42 gaat meer over de volledige samenwerking van alle grote houdingsspieren. Wanneer jij goed uitgelijnd bent, dan stroomt je energie en heb je minder kans op blessures en pijn en ervaar je meer flow en energie.
Kortom Touch 2-4 is een must als jij grip wilt krijgen op jouw gezondheid, geluk en leven.
Schrijf je nu in. De data zijn:
Touch 1 23+24 november
Touch 2 14+15 december
Prijs 350,- incl. BTW per weekend
Inhalen kan en is een heel goed idee. Dit mag voor 50% van de kosten. Vermeld ‘Herhalen” achter je naam.
Merel Slotboom

Merel Slotboom

Professioneel Kinesiologe