fbpx

Merel Slotboom, erkend kinesiologe

Movimento is mijn creatie. Ik ben haar gestart in 2005 in de verbouwde garage van mijn huis.

Ik was als kleuter energiek, beweeglijk, super geïnteresseerd in alles en een echte kwebbelkont. Ik bleef maar vragen stellen, tot wanhoop van mijn moeder. Overal wilde ik de reden achter weten en eigenlijk is er niet veel veranderd.

Ik heb mijn nieuwsgierigheid in de wereld en in hoe gevoelens en lichamen en relaties werken om kunnen zetten in mijn expertise als kinesioloog. Alle vraagstukken waar ik mee worstelde zijn vertaald naar mijn werk en daar profiteer jij van.

Ik overwon onveiligheid, niet gezien of gehoord worden, bindingsangst en verlatingsangst, dyslexie, migraine, bekkeninstabiliteit, concentratie-problemen, burn-out, allergieën, scheiding, gebroken harten en lyme.

In al deze zaken ben ik nu een expert en kan ik jou helpen.

Als kind van een extreem dominante vader met een drankprobleem was ik nergens veilig. Ik ontwikkelde een hoge gevoeligheid voor het waarnemen van sfeer en gevaar. Door alle kritiek had ik een zeer onzeker zelfbeeld. Dat ik niet mocht praten over de scheiding van mijn ouders deed me naar binnen keren. Ik heb een jaar mijn linker arm niet gebruikt, ondanks dat hier neurologisch gezien niets mee mis was. Ik werd steeds allergischer, zodat uiteindelijk de hond de deur uit moest en ik moest stoppen met paardrijden. Het dieptepunt was dat ik van 3 VWO naar 4 HAVO moest, alwaar ik bleef zitten.

Er zat toen al heel veel talent in mij, maar het was zo verstopt. Ik was van een prachtige stralende peuter veranderd in een dik hoopje puber. Ik ging van MAXI-ME naar MINI-ME. En ook al wist ik toen nog niet hoe, ik beloofde mezelf dat ik me nooit meer zo ellendig zou voelen!

Zo begon een route van meer dan 30 jaar van therapie en zelfscholing en die is nog lang niet klaar, want ik leer iedere dag, steeds meer en alles wat ik leer pas ik toe in Movimento, in mijn consulten in mijn trainingen. Want ik geloof dat iedereen een MAXI-ME in zich heeft, hoe rot je situatie ook is. En ik help jou graag die te vinden.

Ik werk voornamelijk op donderdag en vrijdag van 9-17 uur. Heel soms ook op een andere dag. U vindt vrije plekken in de agenda door op vrij te klikken. U kunt mij mailen op merel@movimento.nl

Angela Vincentie, erkend kinesiologe

De mens is prachtig. Ieder mens is uniek en beweegt op zijn eigen wijze door het leven. Ieder heeft zijn eigen verhaal en vormt zijn eigen pad. Met Kinesiologie probeer ik maatwerk te leveren op een holistische wijze om balans te creëren in het fysieke, emotionele en chemische gestel.

Ruim 25 jaar geleden ben ik begonnen als onderdeel van een klankteam in klanksessies en later als kinesioloog. Mijn specialiteit is het werken met klank-kino en de total reset methode.

Vanuit eigen ervaring begrijp ik de betekenis van ziekzijn, trauma en verlies. Mijn levenswijsheid, empathie en inleving zijn van toegevoegde waarde voor jouw consult.

Ik werk graag met mensen die diverse allergische problemen (pollen en grassen, dieren, huisstof en voedsel) en fysieke klachten (rugklachten, acute pijnklachten, stress, vermoeidheid en hoofdpijn) hebben. Ik vind het verrijkend om een positieve beweging te kunnen maken in jouw leven.

Mijn therapie kenmerkt zich door een actieve en doelgerichte aanpak. Samen bedenken we meerdere acties die je thuis kan doen. Zo kun je producten – waar je vermoedt overgevoelig voor te zijn – zelf meebrengen en in de praktijk laten testen. Hierdoor vergroot je bijvoorbeeld het bewustzijn van je voeding.

Het traject van interventies start met het thuis invullen van een uitgebreid intakeformulier. Bij de eerste ontmoeting gaan we direct van start met een corrigerende behandeling.

Movimento kan veel voor jou betekenen. Het centrum heeft meerdere kinesiologen in huis met een eigen specialisme. Ieder lid van het team is zeer kundig en bevlogen. We delen dezelfde visie en hebben tegelijkertijd een eigen manier van werken. Zo kunnen de teamleden elkaar aanvullen en dat maakt Movimento tot een all-round centrum voor kinesiologie.

Ik werk bij Movimento op woensdag en donderdag van 10-17. U kunt mij ook direct mailen op angela@movimento.nl

Diederik Bakker, kinesioloog in opleiding

Waarom doe jij (niet) wat je doet? Deze vraag heeft me altijd bezig gehouden. Zelfs toen ik nog electronica ontwierp, stelde ik deze vragen aan mijn klanten en soms in frustratie ook wel aan de printplaat op mijn bureau.

Een paar jaar geleden heb ik de switch gemaakt naar ondernemerscoach en business consultant omdat ik geloof dat het niet onze spullen maar de mensen en met name ondernemers zijn, die de echte veranderingen in de wereld teweeg brengen. Of ik nu met een zzp-er, een directeur of een ouder praat (die toch ook behoorlijk ondernemend zijn vaak), er is een reden waarom je doet wat je doet of niet doet wat je diep van binnen weet dat je moet doen. Ik bewandel zelf nog graag het pad van zelf ontdekking en ben dan ook erg blij dat ik het team van Movimento mag versterken.

Ik ben vorig jaar begonnen met diverse opleidingen in de kinesiologie en pas deze technieken in mijn leven al veelvuldig toe. Misschien herken je dit, ik was vaak aan het pushen was om iets te bereiken. Ik wilde graag met kracht door al mijn obstakels heen. Ik heb ontdekt dat kinesiologie het mogelijk maakt om de blokkades op mijn pad weg te balanceren waardoor ik rustig naar mijn doel kan lopen. Het kost minder energie en frustratie om weg te halen wat me weerhoud dan het proberen te overwinnen.

Ik zou graag met jou kijken naar je persoonlijke en zakelijke doelen. Waar wil je heen met je leven of met je werk of bedrijf? Wat gebeurt er in de belangrijke aspecten van je leven? Relaties, Werk, Geld, Plezier, Persoonlijke groei en Gezondheid?

Wij van Movimento streven ernaar dat iedereen, elke dag, ’s ochtends tot ’s avonds toegang heeft tot een kinesioloog omdat wij geloven dat kinesiologie de oplossing of perfecte aanvulling is voor alle uitdagingen in het leven. Ons team is uitgebreid waardoor we een bredere markt kunnen bedienen en ik mag het gat overbruggen voor de mensen waar kinesiologie (nog) niet in de zorg verzekering zit of stomweg op dit moment nog wat minder te besteden hebben.

Jouw leven en met name de tijd die je besteed aan de dingen die je nu doet is jouw meest waardevolle bezit. Heb je het gevoel dat je nu het onderste uit de kan haalt? Is jouw leven nu de fantastische ervaring waar je je hele leven naar toe gewerkt hebt?

Waarom doe je (niet) wat je doet? Ik hoor het graag van je.

Ik ben vrijdag van 11 tot 17 in de praktijk. Voor vragen kun je mij mailen via diederik@movimento.nl

Brigitte van den Berg, kinesiologe in opleiding

In 2016 kwam kinesiologie voor het eerst op mijn pad. Ik volgde een avondcursus over begrijpend lezen. Dit leek mij super handig, omdat de kinderen in “mijn” klas dit lastig vonden en ik tools miste om begrijpend lezen te bevorderen en aantrekkelijker te maken. Tijdens de cursus kreeg ik inzicht in de werking van het brein en hoe bepaalde oefeningen in een balans daar positieve uitwerking op hadden. Dit vond ik echt super interessant. Ik ben toen de cursussen gaan volgen van Brain Gym® zoals de Brain Gym® 101, Brain Gym® dubbele Doedel, Brain Gym® OBO en Brain Gym® in Depth. Door middel van Brain Gym® werkt je brein optimaal en kun je door middel van bewegen er gemakkelijk zelf voor zorgen dat dit ook zo blijft.

Voor Brain Gym® in Depth had ik meer kennis nodig van de energiebanen in het lijf. Ik ben de cursussen Touch for Health 1 t/m 4 gaan volgen. Door middel van spiertesten kom je erachter waar de blokkade zit in het lijf, waardoor je je niet goed voelt. Touch for Health heeft mooie technieken om deze blokkades op te heffen, waardoor de energie weer kan gaan stromen en je weer goed kan functioneren.

Stress release is een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om stress of spanning, die in het lijf is blijven zitten, op te ruimen. Je voelt je daarna energieker, blijer.

Het mooie van de opleiding voor kinesiologie is dat je alles zelf mag ervaren. Ik weet wat voor fijn gevoel het geeft om weer in balans te zijn. En dat het leven zoveel mooier en prettiger is in balans.

Wil je ook weer in balans zijn? Kom dan gauw langs.

Ik ben op woensdag van 9 tot 12 uur in de praktijk. Voor vragen kun je mij mailen op brigitte@movimento.nl 

Gastdocenten

Wij van Movimento versterken ons graag met professionals. Wanneer we een training willen aanbieden waarvoor wij zelf niet de bevoegdheid in huis hebben dan werken we met gastdocenten.

Vinciane Schoenmaeckers

Vinciane is de Faculty member van Brain Gym Belgium. Aangezien wij in Nederland geen Faculty member hebben is zij zo lief om ons onder haar hoede te nemen.

Ze is een zeer bevlogen, enthousiaste dame die graag door middel van eenvoudige uitleg verbanden legt in ingewikkelde zaken. Ze is grappig en creatief en heeft hart voor de zaak.

Het is voor Movimento dan ook altijd een groot genoegen als ze uit het verre Vlaanderen ons bezoekt en een mooie training geeft in de Brain Gym lijn. Te denken valt aan: Brain Gym 201 (OBO, Optimale Brain Organisatie), Vision circles, Dubbele doedels, Brain Gym en reflexen, Building Blocks.

Lees meer over Vinciane op haar website Flow Motion