fbpx

Merel Slotboom, erkend kinesiologe

Movimento is mijn creatie. Ik ben haar gestart in 2005 in de verbouwde garage van mijn huis.

Ik was als kleuter energiek, beweeglijk, super geïnteresseerd in alles en een echte kwebbelkont. Ik bleef maar vragen stellen, tot wanhoop van mijn moeder. Overal wilde ik de reden achter weten en eigenlijk is er niet veel veranderd.

Ik heb mijn nieuwsgierigheid in de wereld en in hoe gevoelens en lichamen en relaties werken om kunnen zetten in mijn expertise als kinesioloog. Alle vraagstukken waar ik mee worstelde zijn vertaald naar mijn werk en daar profiteer jij van.

Ik overwon onveiligheid, niet gezien of gehoord worden, bindingsangst en verlatingsangst, dyslexie, migraine, bekkeninstabiliteit, concentratie-problemen, burn-out, allergieën, scheiding, gebroken harten en lyme.

In al deze zaken ben ik nu een expert en kan ik jou helpen.

Als kind van een extreem dominante vader met een drankprobleem was ik nergens veilig. Ik ontwikkelde een hoge gevoeligheid voor het waarnemen van sfeer en gevaar. Door alle kritiek had ik een zeer onzeker zelfbeeld. Dat ik niet mocht praten over de scheiding van mijn ouders deed me naar binnen keren. Ik heb een jaar mijn linker arm niet gebruikt, ondanks dat hier neurologisch gezien niets mee mis was. Ik werd steeds allergischer, zodat uiteindelijk de hond de deur uit moest en ik moest stoppen met paardrijden. Het dieptepunt was dat ik van 3 VWO naar 4 HAVO moest, alwaar ik bleef zitten.

Er zat toen al heel veel talent in mij, maar het was zo verstopt. Ik was van een prachtige stralende peuter veranderd in een dik hoopje puber. Ik ging van MAXI-ME naar MINI-ME. En ook al wist ik toen nog niet hoe, ik beloofde mezelf dat ik me nooit meer zo ellendig zou voelen!

Zo begon een route van meer dan 30 jaar van therapie en zelfscholing en die is nog lang niet klaar, want ik leer iedere dag, steeds meer en alles wat ik leer pas ik toe in Movimento, in mijn consulten in mijn trainingen. Want ik geloof dat iedereen een MAXI-ME in zich heeft, hoe rot je situatie ook is. En ik help jou graag die te vinden.

Ik werk voornamelijk op donderdag en vrijdag van 9-17 uur. Heel soms ook op een andere dag. U vindt vrije plekken in de agenda door op vrij te klikken. U kunt mij mailen op merel@movimento.nl

Angela Vincentie, erkend kinesiologe

De mens is prachtig. Ieder mens is uniek en beweegt op zijn eigen wijze door het leven. Ieder heeft zijn eigen verhaal en vormt zijn eigen pad. Met Kinesiologie probeer ik maatwerk te leveren op een holistische wijze om balans te creëren in het fysieke, emotionele en chemische gestel.

Ruim 25 jaar geleden ben ik begonnen als onderdeel van een klankteam in klanksessies en later als kinesioloog. Mijn specialiteit is het werken met klank-kino en de total reset methode.

Vanuit eigen ervaring begrijp ik de betekenis van ziekzijn, trauma en verlies. Mijn levenswijsheid, empathie en inleving zijn van toegevoegde waarde voor jouw consult.

Ik werk graag met mensen die diverse allergische problemen (pollen en grassen, dieren, huisstof en voedsel) en fysieke klachten (rugklachten, acute pijnklachten, stress, vermoeidheid en hoofdpijn) hebben. Ik vind het verrijkend om een positieve beweging te kunnen maken in jouw leven.

Mijn therapie kenmerkt zich door een actieve en doelgerichte aanpak. Samen bedenken we meerdere acties die je thuis kan doen. Zo kun je producten – waar je vermoedt overgevoelig voor te zijn – zelf meebrengen en in de praktijk laten testen. Hierdoor vergroot je bijvoorbeeld het bewustzijn van je voeding.

Het traject van interventies start met het thuis invullen van een uitgebreid intakeformulier. Bij de eerste ontmoeting gaan we direct van start met een corrigerende behandeling.

Movimento kan veel voor jou betekenen. Het centrum heeft meerdere kinesiologen in huis met een eigen specialisme. Ieder lid van het team is zeer kundig en bevlogen. We delen dezelfde visie en hebben tegelijkertijd een eigen manier van werken. Zo kunnen de teamleden elkaar aanvullen en dat maakt Movimento tot een all-round centrum voor kinesiologie.

Ik werk bij Movimento op woensdag en donderdag van 10-17. U kunt mij ook direct mailen op angela@movimento.nl

Brigitte van den Berg, kinesiologe in opleiding

In 2016 kwam kinesiologie voor het eerst op mijn pad. Ik volgde een avondcursus over begrijpend lezen. Dit leek mij super handig, omdat de kinderen in “mijn” klas dit lastig vonden en ik tools miste om begrijpend lezen te bevorderen en aantrekkelijker te maken. Tijdens de cursus kreeg ik inzicht in de werking van het brein en hoe bepaalde oefeningen in een balans daar positieve uitwerking op hadden. Dit vond ik echt super interessant. Ik ben toen de cursussen gaan volgen van Brain Gym® zoals de Brain Gym® 101, Brain Gym® dubbele Doedel, Brain Gym® OBO en Brain Gym® in Depth. Door middel van Brain Gym® werkt je brein optimaal en kun je door middel van bewegen er gemakkelijk zelf voor zorgen dat dit ook zo blijft.

Voor Brain Gym® in Depth had ik meer kennis nodig van de energiebanen in het lijf. Ik ben de cursussen Touch for Health 1 t/m 4 gaan volgen. Door middel van spiertesten kom je erachter waar de blokkade zit in het lijf, waardoor je je niet goed voelt. Touch for Health heeft mooie technieken om deze blokkades op te heffen, waardoor de energie weer kan gaan stromen en je weer goed kan functioneren.

Stress release is een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om stress of spanning, die in het lijf is blijven zitten, op te ruimen. Je voelt je daarna energieker, blijer.

Het mooie van de opleiding voor kinesiologie is dat je alles zelf mag ervaren. Ik weet wat voor fijn gevoel het geeft om weer in balans te zijn. En dat het leven zoveel mooier en prettiger is in balans.

Wil je ook weer in balans zijn? Kom dan gauw langs.

Ik ben op woensdag van 9 tot 12 uur in de praktijk. Voor vragen kun je mij mailen op brigitte@movimento.nl