Praktijk Movimento Merel SlotboomMerel Slotboom

Movimento is mijn creatie. Ik ben haar gestart in 2005 in de verbouwde garage van mijn huis.

Ik was als kleuter energiek, beweeglijk, super geïnteresseerd in alles en een echte kwebbelkont. Ik bleef maar vragen stellen, tot wanhoop van mijn moeder. Overal wilde ik de reden achter weten en eigenlijk is er niet veel veranderd.

Ik heb mijn nieuwsgierigheid in de wereld en in hoe gevoelens en lichamen en relaties werken om kunnen zetten in mijn expertise als kinesioloog. Alle vraagstukken waar ik mee worstelde zijn vertaald naar mijn werk en daar profiteer jij van.

Ik overwon onveiligheid, niet gezien of gehoord worden, bindingsangst en verlatingsangst, dyslexie, migraine, bekkeninstabiliteit, concentratie-problemen, burn-out, allergieën, scheiding, gebroken harten en lyme.

In al deze zaken ben ik nu een expert en kan ik jou helpen.

Als kind van een extreem dominante vader met een drankprobleem was ik nergens veilig. Ik ontwikkelde een hoge gevoeligheid voor het waarnemen van sfeer en gevaar. Door alle kritiek had ik een zeer onzeker zelfbeeld. Dat ik niet mocht praten over de scheiding van mijn ouders deed me naar binnen keren. Ik heb een jaar mijn linker arm niet gebruikt, ondanks dat hier neurologisch gezien niets mee mis was. Ik werd steeds allergischer, zodat uiteindelijk de hond de deur uit moest en ik moest stoppen met paardrijden. Het dieptepunt was dat ik van 3 VWO naar 4 HAVO moest, alwaar ik bleef zitten.

Er zat toen al heel veel talent in mij, maar het was zo verstopt. Ik was van een prachtige stralende peuter veranderd in een dik hoopje puber. Ik ging van MAXI-ME naar MINI-ME. En ook al wist ik toen nog niet hoe, ik beloofde mezelf dat ik me nooit meer zo ellendig zou voelen!

Zo begon een route van meer dan 30 jaar van therapie en zelfscholing en die is nog lang niet klaar, want ik leer iedere dag, steeds meer en alles wat ik leer pas ik toe in Movimento, in mijn consulten in mijn trainingen. Want ik geloof dat iedereen een MAXI-ME in zich heeft, hoe rot je situatie ook is. En ik help jou graag die te vinden.

 

Gastdocenten

Wij van Movimento versterken ons graag met professionals. Wanneer we een training willen aanbieden waarvoor wij zelf niet de bevoegdheid in huis hebben dan werken we met gastdocenten.

 

Praktijk Movimento Gastdocenten Vinciane SchoenmaeckersVinciane Schoenmaeckers

Vinciane is de Faculty member van Brain Gym Belgium. Aangezien wij in Nederland geen Faculty member hebben is zij zo lief om ons onder haar hoede te nemen.

Ze is een zeer bevlogen, enthousiaste dame die graag door middel van eenvoudige uitleg verbanden legt in ingewikkelde zaken. Ze is grappig en creatief en heeft hart voor de zaak.

Het is voor Movimento dan ook altijd een groot genoegen als ze uit het verre Vlaanderen ons bezoekt en een mooie training geeft in de Brain Gym lijn. Te denken valt aan: Brain Gym 201 (OBO, Optimale Brain Organisatie), Vision circles, Dubbele doedels, Brain Gym en reflexen, Building Blocks.

Lees meer over Vinciane op haar website Flow Motion