Trainer in de basiscursussen van kinesiologie

Vanaf 2008 ben ik trainer in Touch for Health en Stress Release en vanaf 2012 in Brain Gym 101. Sinds ik weet wat kinesiologie is en wat het voor me doet, ben ik bezig anderen er over te vertellen. “Kinesiologie is bedrieglijk eenvoudig” zegt Helena Dupius en ze heeft gelijk. Vaak hoor ik: “ja, maar ik heb een heel groot probleem. Ik heb hier al heel lang last van en ik heb al zoveel artsen en therapeuten bezocht. Het kan niet zo zijn dat de oplossing zo eenvoudig is”. En toch is het zo.

Kinesiologie wordt met name preventief ingezet. Wanneer jij in balans bent hoef je niet ziek te worden, een blessure te krijgen of te zakken voor je toets. Iemand die regelmatig een balans haalt of er regelmatig een op zichzelf uitvoert zal zich fitter, sterker, gezonder en gelukkiger voelen. Het immuunsysteem werkt optimaal. Waarom ziek worden?

Daarom ben ik er een groot fan van dat mensen zelf leren kinesiologie toe te passen op zichzelf en anderen. Hoe meer je in balans bent, hoe meer energie er is om te doen wat je moet doen of wilt doen. Zo kun je worden wie je echt bent en ben je inspiratie voor je omgeving en aanstekelijk ook.

Ik train met liefde enthousiaste mensen die aan zichzelf willen werken, die willen groeien, die alles uit zichzelf en het leven willen halen. Ik zie ze ontwikkelen in de trainingen die ze volgen en dat vult me met vreugde en dankbaarheid. Sommigen zelfs kiezen ervoor hun beroep los te laten en erkend kinesioloog te worden om op hun beurt weer andere mensen te mogen helpen.

Ik neem je kort en bondig mee door de trainingen die ik geef. Wanneer ze je aanspreken, kijk dan bij de agenda voor de data en hoe je kunt inschrijven. Ik heb heel goed nieuws. Ik zal dit voorjaar het Kinesiologie Basisjaar geven van begin april tot eind juni. mail me als je interesse hebt. In de agenda staan ook drie online trainingen die je kunt aanschaffen.)

Touch for Health

Touch for health is ontwikkeld door John F. Thie in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Hij was een chiropractor en realiseerde zich dat scheefstand van een wervel niet alleen te corrigeren viel door manipulatie van de wervel. Er moest ook gewerkt worden aan de spanning van de spieren eromheen. Het was zijn droom om overal ter wereld mensen te hebben die met Touch for Health zichzelf en hun gezin in balans en gezondheid konden houden. Dit is goed gelukt. Zijn boeken zijn vertaald in 23 talen en in 59 landen kan men Touch for Health volgen.

Voor wie is Touch for Health bedoeld? Het is voor volwassenen die zich graag verdiepen in hun eigen gezondheid en dat van hun anderen en grip op hun leven willen hebben.

Je leert in 4 x 18 uur om 42 spieren te testen en te corrigeren. Deze spieren horen bij organen en meridianen. Door alle spieren in te schakelen bevorder je niet alleen de kracht, flexibiliteit en motoriek van het lichaam, je bevordert ook de chi, energie, in je lichaam en organen. Je wordt dus gezonder. Tevens wordt er gewerkt aan voeding en of deze je voedt of juist energie kost en je leert stress verminderen voor het nu, verleden, trauma en de toekomst.

Na deze training zul je in staat zijn jezelf en anderen te balanceren op een doel. Je kunt houdingscorrecties doen, trauma oplossen en langdurige blessures doen helen. Je bevordert energie en zelfgenezendvermogen.

Doelen bepalen en metaforen is een Touch for Health training ontwikkeld door Matthew Thie, de zoon van John. Met behulp van spiermetaforen en meridiaanmetaforen breng je spieren  op een diepe manier in balans net zoals je dat in Touch for Health doet met neurolymfatische reflexpunten, neurovasculaire reflexpunten, meridiaan en spier. Taal heeft invloed op ons en ons systeem. Je kunt het er ook mee helen. Deze training duurt twee dagen en kan gevolgd worden na Touch for Health 1-4.

Brain Gym

Brain Gym 104 is de nieuwste vorm van Brain Gym. Hij is speciaal ontwikkeld voor mensen die graag instructie krijgen over de 26 oefeningen die horen bij Brain Gym 101 en daar direct mee aan de slag willen.

Brain Gym is ontwikkeld door Paul Dennison hij is pedagoog. Sinds eind jaren 60 is hij op zoek geweest naar manieren om leerlingen gemakkelijker te laten lezen en leren. Hierbij ontwikkelde hij 26 oefeningen die hij meegaf aan zijn studenten om thuis uit te voeren en in te slijpen. Deze vorm van bewegend leren is leuk, stress verlagend en geeft focus en coördinatie en verbetert communicatie en planning.

Brain Gym 104 wordt gegeven in twee dagen en we maken gebruik van het Handboek Brain Gym.

Deze training wordt veel gevolgd door leerkrachten en ondernemers die de oefeningen inzetten als energizer in de klas of op kantoor om zo de leer- en werkervaringen te verbeteren.

Brain Gym 101 valt onder de Edukinesiologie is een vierdaagse training die het vermogen tot leren, focussen, bewegen bevordert en zo maakt dat je je doelen behaalt en je blij en gelukkig voelt.

Naast de 26 Brain Gym oefeningen leer je werken met de de PACE en drie dimensies, Lateraliteit, Centering en Focus. Je leert twee Repatternings en een 10-tal actiebalansen voor zicht, luisteren, positieve houding, bewegen, schrijven, communicatie, ordenen, focus, emoties en de expansiebalans.

Hiermee kun je mensen, jong en oud, balanceren op een doel. Zo haal je ze uit de geblokkeerde toestand en gaan ze handelen. Brain Gym is heel erg goed te gebruiken in klassen om kinderen in balans te houden, in hun eigen ritme, waar ze zich het meest veilig voelen en het beste leren. Het bevordert focus en automatiseren. Bovendien zijn ze emotioneel veel meer in balans. Is het gezelliger en wordt er minder gepest. Ook ondernemers en werknemers hebben veel baat Brain Gym om hun doelen te behalen, te multitasken, te stoppen met uitstellen en te groeien.

Stress Release

Stress Release is ontwikkeld door Wayne Topping uit Nieuw Zeeland en valt onder Wellness kinesiologie en het is de basiscursus van een heel curriculum trainingen dat stress verlaagt en het lichaam weer helpt inschakelen.

Stress Release 1 en 2 is een drie daagse cursus die inzicht geeft in wat stress is, wat het doet met het lichaam, onze emoties, het immuunsysteem en hoe we in het leven staan. Ook ga je snappen welke ziektes gerelateerd zijn aan stress en hoeveel stress jij hebt. Gelukkig leer je ook eenvoudig tools die zeer doeltreffend jouw stress doen verminderen. Zo leer je welke beweging goed voor je is, hoe je je ademhaling kunt resetten en welke voeding het beste bij je past. Vervolgens gaan we de stress af halen van je zelfbeeld, leren, werken, geld, gezondheid. Dit is een basiscursus, een vooropleiding is niet nodig.

Giving your life meaning! is de nieuwste training van Wayne Topping en is speciaal gericht op het stoppen van uitstelgedrag, werken aan perfectionisme, leren plannen en tot actie gaan. Zodat jij richting kunt geven aan je leven. Deze training duur twee dagen en mag je volgen na Stress Release 1+2.

Stress Release 3 helpt geblokkeerde emoties los te maken en reversals goed te zetten. Dit laatste zijn blokkades, waardoor je het tegengestelde krijgt van wat je wilt. Dit saboteert een deel van je leven, bijvoorbeeld gezondheid of relaties of het beïnvloed je hele leven. We noemen dit een Massive Reversal. Mensen die lang in de overleving zijn geweest hebben over het algemeen een massive reversal en zullen geprogrammeerd staan op ongeluk en pech en dat ook aantrekken. Wanneer je al veel hebt geprobeerd, steeds even opknapt en vervolgens weer terug zakt, dan heb jij een reversal. Dit is de beste manier om ervan af te komen. Deze training duurt 1 dag en mag je volgen na Stress Release 1+2 en Touch for Health 1+2.

Stress Release 4 helpt je om in een heel korte tijd het hele lichaam te scannen, alle klieren, organen, gewrichten, wervels en deze in balans te brengen door hun emoties te balanceren. Je herstelt zo de samenwerking en het zelfgenezendvermogen schakelt in . Dit is een prachtige tool en doeltreffende tool die het lichaam op een heel andere manier benadert. Verder leer je om pijn te verminderen door de emotie die gekoppeld is aan de plek in balans te brengen. Deze training mag je volgen na Stress Release 3

Energiecentra of chakra’s zijn wielen van energie die dwars door het lichaam gaan. In deze training leer je ze testen en balanceren met acupressuurpunten, punten op het hoofd, in het oor, op de voet en emoties. Wanneer het energetisch systeem in balans is: chakra’s, aura, meridianen, dan komen de organen en spieren dat ook. Deze training duurt een dag en kun je volgen na Stress Release 1+2 en Touch for Health 1.

Biokinestische oefeningen is een training waarbij je diepe kennis krijgt van spieren en hun werking. Je leert ze balanceren door ze extreem te verkorten. Op die manier druk je de vezels in elkaar en gaan alle toxines en trauma eruit. Door ze langzaam aan te verlengen, schakelen ze weer in in hun gezonde functie. Dit is ideaal bij klachten en blessures en bij te gespannen spieren en te zwakke spieren. Deze training duurt twee dagen. Minimaal Touch for Health 1 is vereist, maar liever Touch for Health 1-4

Hoe nu verder?!

Hoe nu verder is een training die ik zelf ontwikkeld heb voor de cursisten die bij mij het hele traject doorlopen hebben. Zij hebben inmiddels genoeg punten om bij Topki bij voorbeeld het eerste jaar af te tikken. Hoe willen ze verder. hoe gaan ze de kinesiologie toepassen in hun privé leven voor hun eigen issues thuis, op het werk of in hun bedrijf. Willen ze kinesioloog worden en welke opleiding kiezen ze dan? Er komt een stukje marketing bij kijken en werken aan de mindset om kinesioloog of ondernemer te zijn. Deze training duurt een dag. Het is fijn als je al een aantal cursussen hebt gevolgd.