Frequently asked questions ofwel veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een consult?

Live in de praktijk een uur.

Moet ik mij uitkleden?

Nee, een kinesioloog test met kleding aan.

Heb ik een verwijsbrief nodig van de dokter?

Nee, je kunt zelf een afspraak maken.

Doet het pijn?

Meestal niet. Heel soms doet de massage van een correctie punt wat pijn, maar daar hebben we fijne release methodes voor, zodat het zeer mee valt. Zelfs door een emotie heen gaan doet weinig pijn omdat naast de geest ook het lichaam de emotie loslaat.

Hoe veel consulten heb ik nodig?

Dit verschilt enorm per klant. Je zou na 1 balans direct verandering kunnen merken. Meestal adviseren we i.i.g. 3 keer te komen voor het gewenste effect. Kinderen knappen vaak heel snel op. Ouderen hebben lang mogen werken aan hun blokkades en compensatie en hebben dus ook meer tijd nodig om het probleem van meerdere kanten aan te vliegen.

Ik ga ook al naar de fysio. Is dat een probleem?

Nee. We werken allemaal aan het herstel van gezondheid en vitaliteit en ondersteunen elkaar dus.

Wat zijn de kosten voor een balans?

De kosten wisselen afhankelijk van een zakelijk of privé consult. Zie hiervoor de prijslijst

Wordt een balans vergoed?

Merel is erkend kinesioloog en aangesloten bij de LVNT, Nibig en RBCZ. Dit betekent dat bijna alle verzekeringen die vallen onder CZ en VGZ vergoeden. Check met de eigen verzekering of deze mij vergoedt. Je moet wel een aanvullende verzekering hebben. De consulten vallen onder Natuurgeneeskunde, kinesiologie. 

Baat het niet, dan schaadt het niet?

Dit horen we vaak als wat sceptische mensen voor het eerst komen. Kinesiologie is zeer effectief en zou wanneer verkeerd gebruikt kunnen schaden. Nu, dat willen wij niet en zo zijn wij ook niet opgeleid. Wij zullen er alles aan doen om je zo goed mogelijk te begeleiden in je ontwikkeling en groei.

Moet ik bij het consult aanwezig zijn?

Nee, dat hoeft niet. Merel geeft het hele jaar door aftandsbalansen terwijl zij reist en is een aantal keer per jaar in Nederland om fysieke balansen te geven in de praktijk in Zoetermeer.

De effectiviteit is gelijk aan een fysiek consult of zelfs groter omdat er meer zicht is op het hele plaatje. Het grote voordeel is dat je gewoon kunt doen wat je te doen hebt en geen werk of school hoeft te missen. Je ontvangt naderhand een mail met een verslag van de bevindingen en eventuele oefeningen of lifestyle adviezen.

Om een afspraak te maken ga je naar de online agenda. Hier maak je met je mailadres en een wachtwoord een afspraak in een bepaalde week. Je betaalt ook direct met Ideal of credit card.

Is er een leeftijd limiet?

Nee. We werken met jong en oud, zelfs met baby’s in de buik. Ook helpen we stellen die een kinderwens hebben, dus je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinesiologie.

 

Werkt kinesiologie ook voor dieren?

Jazeker. Movimento heette een lange tijd: Movimento, kinesiologie praktijk voor mens en dier. Dieren houden ons in evenwicht. Zij voeren onze spanning af en houden ons emotioneel stabiel. Wanneer zij in onbalans raken kunnen ze niet goed meer afvoeren en worden ziek. Een kinesioloog kan heel gemakkelijk testen naar de blokkade en deze corrigeren. De correctie is vaak voor een van de baasjes. Zo komen we van het dier toch weer bij de mens terecht.

Krijg ik een certificaat als ik bij Merel cursus volg?

Ja, Merel is erkend kinesiologe en gecertificeerd trainer voor Brain Gym, Touch for Health en Stress Release. Wanneer jij bij haar live trainingen volgt dan krijg je een internationaal certificaat dat je direct toegang geeft tot de opleidingen hier in Nederland en die geldig zijn over de heel wereld. 

Mag ik bij Merel cursus herhalen?

Herhalen wordt aangeraden. De eerste keer dat je de training volgt, dan kun je hem net bijhouden, is alle stof nieuw, alle handelingen zijn onwennig en je zit nog met je eigen proces. Pas wanneer je herhaalt kun je gerichte vragen stellen en krijg je zelfvertrouwen met hoeveel je al weet. Herhalen doe je voor half geld. 

Voordat ik naar Merel ga, wil ik eerst wat van haar zien. Waar kan dat?

Merel maakt veelvuldig filmpjes op Facebook en op Youtube. Onder het tabje Nieuws vind je blogs en video’s.

 


Heb jij ook een vraag en staat de jouwe er niet bij? mail dan naar merel@movimento.nl en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Tot snel bij de kinesioloog!
Merel Slotboom