fbpx

Frequently asked questions ofwel veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een consult?

Live in de praktijk een uur.

Moet ik mij uitkleden?

Nee, een kinesioloog test met kleding aan.

Heb ik een verwijsbrief nodig van de dokter?

Nee, je kunt zelf een afspraak maken.

Doet het pijn?

Meestal niet. Heel soms doet de massage van een correctie punt wat pijn, maar daar hebben we fijne release methodes voor, zodat het zeer mee valt. Zelfs door een emotie heen gaan doet weinig pijn omdat naast de geest ook het lichaam de emotie loslaat.

Hoe veel consulten heb ik nodig?

Dit verschilt enorm per klant. Je zou na 1 balans direct verandering kunnen merken. Meestal adviseren we i.i.g. 3 keer te komen voor het gewenste effect. Kinderen knappen vaak heel snel op. Ouderen hebben lang mogen werken aan hun blokkades en compensatie en hebben dus ook meer tijd nodig om het probleem van meerdere kanten aan te vliegen.

Ik ga ook al naar de fysio. Is dat een probleem?

Nee. We werken allemaal aan het herstel van gezondheid en vitaliteit en ondersteunen elkaar dus.

Wat zijn de kosten voor een balans?

De kosten wisselen tussen de 50, 100, 125 en 150 euro afhankelijk van een kinesioloog in opleiding tot een gediplomeerd kinesioloog en consulten voor werknemers van bedrijven. Zie hiervoor de prijslijst. (link Marion)

Wordt een balans vergoed?

Onze erkende kinesiologen zijn aangesloten bij de BvK (Beroepsvereniging voor Kinesiologie) en het Nibig. Angela en Merel zijn zelfs bij het RBCZ aangesloten. Check met de eigen verzekering of hij ons vergoed. Je moet wel een aanvullende verzekering hebben. Wat we doen heet Natuurgeneeskunde, kinesiologie. Brigitte wordt nog niet vergoed, vandaar ook een lager tarief.

Baat het niet, dan schaadt het niet?

Dit horen we vaak als wat sceptische mensen voor het eerst komen. Kinesiologie is zeer effectief en zou wanneer verkeerd gebruikt kunnen schaden. Nu, dat willen wij niet en zo zijn wij ook niet opgeleid. Wij zullen er alles aan doen om je zo goed mogelijk te begeleiden in je ontwikkeling en groei.

Moet ik bij het consult aanwezig zijn?

Nee, dat hoeft niet. Merel doet ook online balansen. Je gaat naar  https://www.supersaas.com/schedule/movimento_/Afstandsbehandeling. Hier maak je met je mailadres en een wachtwoord een afspraak in een bepaalde week. Je betaalt ook direct met Ideal. De effectiviteit is gelik aan een fysiek consult of zelfs groter omdat er meer zicht is op het hele plaatje. Het grote voordeel is dat je gewoon kunt doen wat je te doen hebt en geen werk of school hoeft te missen. Je ontvangt naderhand een mail met een klein verslagje.

Is er een leeftijd limiet?

Nee. We werken met jong en oud, zelfs met baby’s in de buik. Ook helpen we stellen die een kinderwens hebben, dus je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinesiologie.

 


Heb jij ook een vraag en staat de jouwe er niet bij? mail dan naar merel@movimento.nl en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Tot snel bij de kinesioloog!
Team Movimento