Nieuwe kinesioloog per 1 februari 2019: Diederik Bakker

jan 13, 2019

Iemand zei ooit tegen me, “In plaats van zo hard je best te doen om door te gaan, stop gewoon met stoppen.” Het heeft best even geduurd voor ik door had wat er gezegd werd.Stop met stoppen? Bedoel je dat ik moet stilstaan en niks doen? Pas jaren later ging ik echt begrijpen wat hier gezegd werd.

Jij gaat al ergens heen en waar je heen gaat is precies waar je moet zijn. Waarschijnlijk kom je er nooit maar de reis wordt makkelijker als je niet steeds probeert te stoppen omdat je bang bent om door te gaan of omdat je terug in de tijd wilt omdat je iets fout hebt gedaan of omdat je vindt (of de mensen om je heen) dat je de verkeerde kant op gaat.

Don Miguel Ruiz heeft een leuk boekje geschreven, “De vier inzichten”, agreements, in het Engels. Nieuwe afspraken of inzichten die je met jezelf kunt maken om je leven anders te gaan bekijken en mogelijk anders te gaan beleven.

1. Wees smetteloos in je woorden,
2. Vat niets persoonlijk op,
3. Maak geen aannames
4. Doe altijd je best.

Vier eenvoudige leef richtlijnen die in het boek goed en begrijpelijk worden uitgelegd.

Een andere bekende klassieker van T. Harv Ekker is, “How you do anything, is how you do everything”. Jij neemt jouw-zelf overal waar je heen gaat mee naar toe. In je werk, in je relaties, in je financiën en overal werk je volgens hetzelfde besturingssysteem. Welke software staat er op jouw ‘computer’?

Wat opvalt in deze en de vele andere wijsheden die door de tijd heen zijn opgeschreven, is dat ze gaan over een gedragsverandering. Vaak staat er niet dat je iets extra moet gaan doen. Vaak staat er dat je iets minder moet gaan doen.

Toen ik in aanraking kwam met Kinesiologie, viel dit vrijwel direct in goede aarde. Ik was hier jaren eerder al mee begonnen en nu kreeg ik nieuwe tools. Een upgrade van mijn besturingssysteem. Kinesiologie is ooit lang geleden begonnen bij chiropractoren die vaak dezelfde patiënten met dezelfde klachten terug zagen. Een scheve rug die recht gezet was, maar een paar weken later weer scheef stond bijvoorbeeld. Ze zijn gaan onderzoeken waarom een correctie geen stand hield. Wat je moet weten over spieren, is dat ze maar één kant op werken. Ze kunnen alleen aantrekken. Om bijvoorbeeld je arm te bewegen, heb je een biceps (die spierbal die iedereen kent) en een triceps (die achterkant van je arm die nooit helemaal mooi uitkomt in je t-shirt) nodig. De biceps trekt je arm in een hoek en de triceps maakt hem weer lang. Stel je voor dat je triceps niet goed zou werken of je biceps verkrampt is. Dan blijft je arm altijd in een hoek staan.

Dit is wat die chiropractoren ontdekten: in plaats van (alleen) de verkrampte, sterke spier te masseren en los te maken, maakten ze de zwakke spier sterker. Wat er op dit moment, per saldo, in je lichaam gebeurt is dat je, gemiddeld, sterker wordt. Voorheen masseerden ze de sterke spier zwak waardoor er 2 zwakkere spieren waren die ongeveer even sterk zijn en elkaar in balans houden. Het probleem was dat de gezonde sterke spier al snel weer op kracht was, maar er aan de zwakke spier niks veranderd was. In de kinesiologie houden we de sterke spier sterk en versterken we de zwakke spier. Hierdoor zijn er 2 sterke spieren en zolang er geen reden is dat de eerst zwakke maar nu sterke spier weer zwak wordt, blijft hij sterk.

We vertellen de spier dat hij moet stoppen met stoppen en gewoon moet gaan doen wat hij moet doen 🙂

Ik ben vorig jaar begonnen met diverse opleidingen Kinesiologie en vanaf 1 februari mag ik het team van Movimento in Bleiswijk versterken als Kinesioloog in opleiding. Ik help jou met het behalen van je zakelijke of persoonlijke doelen door blokkades in je lichaam en geest uit te balanceren tegen je sterke punten. Wij van Movimento streven ernaar dat iedereen, elke dag, ’s ochtends tot ’s avonds toegang heeft tot een kinesioloog omdat wij geloven dat kinesiologie de oplossing of perfecte aanvulling is voor alle uitdagingen in het leven. Ons team is uitgebreid waardoor we een bredere markt kunnen bedienen en ik mag het gat overbruggen voor de mensen waar kinesiologie (nog) niet in de zorg verzekering zit of stomweg op dit moment nog wat minder te besteden hebben.

Ik wens je een fantastisch leven toe. Stop met stoppen en beleef je leven vol kinderlijk vertrouwen. Alles wat gebeurt, moet gebeuren en is een manier om jou iets nieuws te leren. Als je dan toch graag iets doet omdat je moeite hebt om te stoppen met stoppen, ben je van harte welkom bij Movimento en bij mij zodat we je kunnen helpen om het maximale uit je leven te halen.