Naar een tandarts ga je met kiespijn, naar een dokter met buikpijn en naar een fysio met een verzwikte enkel, maar wanneer ga je nou naar een kinesioloog? In dit kader deze nieuwe rubriek.

Zou je met tinitis of gehoorverlies naar een kinesioloog gaan?

Ja zeker!

Als kinesioloog zijn er veel manieren om in de diepte van het gehoor te testen. We kunnen inzoomen in de motoriek van de hals, alertheid van het oor, hoge en lage tonen in het slakkenhuis en in de cortex en intunen op de trilhaartjes en gehoorzenuw.

Vaak is er trauma, een ontsteking, hard geluid of iets wat je niet wilde horen. Na een balans en met geschikt huiswerk herstelt vaak een groot gedeelte van het gehoor en verdwijnt of vermindert de oorsuis.

Het leven is zo een stuk aangenamer en socialer.

Dus ook voor klachten aan het gehoor kun je naar de kinesioloog!