Naar een tandarts ga je met kiespijn, naar een dokter met buikpijn en naar een fysio met een verzwikte enkel, maar wanneer ga je nou naar een kinesioloog? In dit kader deze nieuwe rubriek.
Wat doe je als je allergisch bent?
Er zijn vele uitingsvormen van een allergie. Zo kun je chronisch verkouden zijn in de winter omdat je last hebt van huisstofmijt. Veel niezen en tranende ogen zie je vaak bij hooikoorts. Jeuk en niezen en soms ook uitslag zie je bij veel allergieën die met dieren te maken hebben en natuurlijk zijn er nog intoleranties en allegieën voor voeding die zich laten zien als vermoeidheid, buikpijn, hoofdpijn, kriebel in de keel en tong of in het ergste geval anafylaxie.
Zelf kun je zo veel mogelijk de stoffen waar je overdreven op reageert vermijden, maar weet je dan ook waar je allergisch voor bent?
Regulier is er veel te doen, van bloedonderzoek, krasjestesten tot provocatietesten. Om over de allergie heen te komen kun je een desensibilisatie kuur doen of je kunt anti histamines slikken, puffen of druppelen.
Het leven wordt daarmee dragelijker, maar je zit nog steeds met een ontregeld immuunsysteem. Hoe zou het voor je zijn als je van al je klachten af was? Als je vrij kunt ademen, geen jeuk meer hebt en voluit energie hebt?
Een kinesioloog doet aan allergie-eliminatie, dit houdt in dat de overdreven stress op een op zich ongevaarlijke stof wordt gebalanceerd. Na een minimale periode van 24 uur en meestal langer van het vermijden van de stof zal het lichaam over het algemeen niet meer reageren of het allergeen.
Wij kunnen heel gemakkelijk en snel en zonder pijn of last uittesten waar je allergisch voor hebt. Voor hele kleine kinderen doen we dat via een van de ouders.
Bij Movimento Is Angela NAET therapeut en daarmee onze allergie specialist.
Kortom ook voor allegiéen ga je naar de kinesioloog!
Team Movimento