Naar een tandarts ga je met kiespijn, naar een dokter met buikpijn en naar een fysio met een verzwikte enkel, maar wanneer ga je nou naar een kinesioloog? In dit kader deze nieuwe rubriek.

Wat doe je bij uitdroging?

Uitdroging komt verrassend vaak voor en geeft allemaal heel vage klachten. Soms is er al zo lang zo weinig gedronken dat er geen dorstprikkel meer is. Mensen ervaren alleen nog een honger prikkel.

Uitdroging is vooral een tekort aan water. Het kan best zijn dat jij veel koffie drinkt en alcohol en uitgedroogd bent. Koffie en alcohol zijn namelijk vochtafdrijvende stoffen. Je gaat er meer van plassen.

Bij een vocht tekort bent je vaak wat stoffig in je hooft. Je denkt niet zo snel en helder als je zou kunnen. Je urine wordt geler of donkerder en gaat ruiken, de huid wordt droog, maar ook je slijmvliezen in ogen, mond, spijsverteringskanaal en vagina. Vaak is er een verstoorde PH, het lichaam wordt te zuur. Dit is niet goed voor je organen.

Een kinesioloog kan jou goede drinkadviezen geven. Niet elk water is even goed voor jou en kan de onbalans rond hydratatie herstellen. Een gehydrateerd lichaam is een blij lichaam. Het kan de eigen homeostase bewaren.

Kortom ook voor uitdroging ga je naar een kinesioloog!

Team Movimento

P.S. Bij acute uitdroging ga je naar het ziekenhuis!