Faalangst?
Naar een tandarts ga je met kiespijn, naar een dokter met buikpijn en naar een fysio met een verzwikte enkel, maar wanneer ga je nou naar een kinesioloog?
Wat als je bang bent dat jij niet goed geneg bent, niet leuk genoeg, niet knap genoeg, niet slim genoeg? Natuurlijk zijn er veel faalangst trainingen. Je leert dan een nieuwe manier van reageren aan. Dit kan heel goed werken. Voor mij is het echter symptoomgericht werken, een doekje voor het bloeden. Daar ben ik niet zo van. Ik los liever het probleem op bij de wortel.
In de kinesiologie gaan we terug naar de tijd van het ontstaan van de angst. Vaak is dat heel vroeg in ons leven. Als kind zijn wij afhankelijk van onze ouders en vrezen de dood als ze ons zouden verlaten. Daarom willen we hen niet tekort doen en doen heel erg ons best zodat ze ons maar lief of knap zullen vinden.
Wij hebben vele manieren om trauma’s op te lossen. Te denken valt aan Stress Release, Touch for Health, Leap, Sips, Brain Gym en het werken met remedies en stenen.
Kortom ook met faalangst ga je naar de kinesioloog.