Beperkende overtuigingen?
Naar een tandarts ga je met kiespijn, naar een dokter met buikpijn en naar een fysio met een verzwikte enkel, maar wanneer ga je nou naar een kinesioloog?
Wat is een beperkende overtuiging? Dat is een niet helpende gedachte. Wanneer jij gelooft dat je iets niet kunt of mag, dan zul je er niet snel aan beginnen. Stel dat je ongelijk hebt. Stel dat je het wel kunt. Dan zul je dat nooit weten, want je ontwijkt het.
Beperkende overtuigingen krijgen we vaak van onze ouders, de kerk, school, ons dorp of land, onze cultuur. “wij doen dat nou eenmaal zo!”
Stel dat je ziek bent en je bent al overal geweest om beter genezen te worden. Elke keer knap je een beetje op en elke keer glijd je weer terug. Wanneer jij een beperkende overtuiging hebt die zegt dat het van levensbelang is dat jij ziek bent, dan zul je nooit beter worden. Jij manipuleert onbewust je genezing. Een kinesioloog werkt dan eerst aan je programmering en dan met je aan je ziekte. Zo is de kans dat je daadwerkelijk herstelt veel groter.
Dus ook voor beperkende overtuigingen ga je naar een kinesioloog!