Vaak als je nog niet helemaal goed hersteld bent van winterdepressie, dan zul je je in het begin van het voorjaar nog steeds moe voelen. Herkenbare klachten kunnen zijn: moeite met opstaan (heeft ook met de klok te maken), geen zin om iets te ondernemen, lusteloos, slecht slapen, prikkelbaar of domweg depressief.
Wat kun je hier zelf aan doen? Drink goed fris water, eventueel met een citroen. Naast de vitamine C helpt het je lever te ondersteunen met detoxen van opgebouwde afvalstoffen in je vetvoorraad. Ook is citroen een antiseptisch middel. Het helpt je bacteriƫn, virussen, schimmels en parasieten op te ruimen. Wanneer je immuunsysteen daar niet meer druk mee is houd je automatisch energie over en slaap je beter.
Veel naar buiten, wandelen, in de tuin werken, sporten zal je helpen. Pak elk straaltje zon of neem nog een daglichtlamp kuurtje. Energie wek je op door te bewegen. Het lichaam is als een oude fietslamp. Die ging pas branden als jij ging trappen en de dynamo rond liet draaien.
Als je iets meer ondersteuning nodig hebt dan de bovenstaande tips, maak dan een afspraak met een van de leden van ons team. We helpen jou graag naar de beste versie van jezelf.
Liefs, Merel namens Team Movimento!