Pijn!


Het is volkomen duidelijk dat je met kiespijn naar de tandarts gaat en met buikpijn naar de huisarts, maar wanneer ga je naar een kinesioloog? In deze rubriek bespreek ik een aantal gevallen waarbij het wijs is naar een kinesioloog te gaan.
Met een gebroken arm ga je natuurlijk naar de spoedeisende hulp en met 2e graad verbranding ook. Er zijn echter heel veel pijntjes die niet acuut zijn, maar wel je dag of zelfs je leven beïnvloeden. In de kinesiologie hebben we het over twee soorten pijn. We hebben het over pijn omdat er een onbalans is in de kracht in samenwerkende spieren. Wanneer een spier uitschakelt en de ander verkrampt, dan doet de laatste pijn. Het probleem zit echter in de eerste en die versterken wij dan ook met verschillende technieken.
De tweede vorm van pijn bevindt zich in het meridiaan systeem. Wij werken met 14 meridianen, waarvan 12 tijdgebonden. Elke twee uur is er dus een meridiaan meer actief. Dit hoort zo. Wanneer een meridiaan een overenergie heeft of een blokkade, dus niet goed doorstroomt dan veroorzaakt dit pijn. Als kinesioloog hebben we verschillende mogelijkheden om de stroming weer op gang te krijgen. We kunnen acupressuurpunten masseren, meridianen bewandelen, versterken en sederen en we kunnen paintapping doen. In alle gevallen zal het pijn niveau veranderen.
Dus denk ook bij pijn aan een kinesioloog!