Toen ik net mijn praktijk begon werkte in alleen maar kindjes met leerproblemen.
 
Ik was er zelf zo een geweest, had er alles aan gedaan om er van af te komen (met succes) en ik begreep ze.
 
Later pas kwamen de hormonaal verwarde moeders, doorgedraaide vaders, ingewikkelde hondjes, kreupele paardjes en geflipte zakenmensen.
 
Vandaag sprak ik een moeder. Ze had mijn naam gekregen van iemand die werkelijk geloofde dat ze met haar kind naar mij moest gaan, maar ze twijfelde toen ze mijn site zag. Movimento.nl lijkt niet meer gericht op kinderen met leerproblemen, maar meer op mensen die een wending willen in hun leven, die willen ontdekken wie ze werkelijk zijn en die willen veranderen. Sterker nog, er staat een disclaimer op die zegt: “Kinesiologie kan je leven veranderen en er is geen weg terug. Weet je zeker dat dit is wat je wilt?” Ze vond dit een uitdagende zin.
 
Groeien kun je niet ontdoen, niet in de lengte en niet als mens. Als je vast zit en je snapt waarom en pakt daarna dingen anders aan, dan ben je gegroeid en wil je niet meer terug naar de geblokkeerde versie. Groei is dus niet eng. Het is het enige wat zeker is. Kijk maar naar de natuur.
 
Wat ik je graag wil zeggen is dit. Voel je welkom met je dyslectische kind en als je zelf hormonaal aan het wiebelen bent of een bedrijf runt of je hond, man of paard doet raar. Ik houd van uitdagingen en afwisseling en ik ben heel positief. Ik geloof dat het met iedereen beter kan gaan, wanneer je het zelf graag wilt.
 
De laatste zin is erg belangrijk. Wanneer je niet echt wilt, kom dan niet. We zouden onze beide tijd verdoen.
 
Ik ben dankbaar voor de lieve mensen die al lang bij mij komen en mij kennen als geen ander. Zij verwijzen door naar mij wanneer ze voelen dat iemand goed geholpen zou kunnen worden. Zij zijn mijn ambassadeurs. Zonder hen zou ik geen succesvolle praktijk hebben en niet mijn mooie werk mogen doen.
 
Ik wens je een hele fijne dag. Liefs, Merel Slotboom
Kinesioloog, trainer en auteur