Ik zie steeds meer jongens en meisjes tussen de 12 en 18 die de lat zo hoog hebben liggen voor zichzelf dat ze niet of nauwelijks kunnen voldoen aan hun eigen eisen. Ze vallen dan uiteen in twee verschillende groepen. Er is de groep van de vechters en de nooit-opgevers en die werken maar door en dreigen zichzelf helemaal voorbij te lopen en eindigen voor hun 18e al in een burn-out, volledig opgebrand. En de andere groep is van de bevriezers, de afhakers. De berg lijkt zo hoog dat ze er van te voren al niet aan beginnen. Vaak gaat groep een over in groep twee.

De klachten lopen uiteen van: nervositeit, niet meer slapen, faalangst, hyper gedrag, ongelukken, geen concentratie, overprikkeld, HSP tot, moe, futloos, niet uit bed kunnen komen, geen motivatie, underfocust, onderprikkeld, depressief, somber, slecht zelfbeeld, lang slapen, vermijdingsgedrag, blessures, falen, niks doen.

Herken jij je kind hierin? Neem dan actie. Uit zichzelf gaat hij of zij waarschijnlijk niet in balans komen. Dit is een stuck state. Hij/zij is buiten zichzelf en kan niet terug naar lekker in zijn of haar vel.

Tijdens een consult leg ik uit hoe stress werkt en wat het doet met je lichaam en geest en dat alle klachten en blessures hierbij horen. Het zijn geen losse klachten. Het is één plaatje en je bent niet gek. Heel veel mensen hebben dit. Mogelijk herkennen je ouders zichzelf ook in jouw klachten en fijner nog er is licht aan het eind van de tunnel. Het kan echt veel beter gaan met je.

We werken aan veiligheid, bonding, zelfbeeld, perfectionisme, wie ben je echt, waar word je blij van, waar liggen jouw talenten en hoe ga jij doen wat werkelijk goed is voor je.

Na verloop van tijd komt de growth mindset van weer terug. Energie en interesse maken dat er weer nieuwe uitdagingen aangegaan worden, er keuzes worden gemaakt en het zin krijgt.

Heeft dit blog vragen bij je opgeroepen mail me dan gerust of maak gelijk een afspraak.

Liefs, Merel Slotboom
Kinesioloog, trainer en auteur