Ken je dat? Zo’n dag waarop alles goed gaat?

Nee? Ik wel. Gisteren was zo”n dag.

De ochtend begon met een mooie afstandsbalans waarbij ik een oude klant van mij goed had kunnen helpen. Dat is altijd fijn.

Toen kwamen een moeder en een dochter voor een 1,5 meter afstandswandeling. Eerst een prachtig gesprek met het meisje waarbij ik haar kon laten inzien hoe prachtig ze is vanbinnen en vanbuiten en welke technieken ze kan hanteren om dat gevoel terug te toveren als je ze het zelf vergeten is. Omdat ik al lopend door het natuurgebied van de Rottemeren niet kan typen, heb ik het gesprek voor haar opgenomen zodat ze het thuis opnieuw kan luisteren.

Daarna mocht ik lopen met haar moeder, een prachtige vrouw die bij mij was gekomen omdat ze van iemand mijn boek te lezen had gekregen. Ze belde me gelijk en zei: “Ik moet bij jou zijn! Jij kan mij helpen!” We hebben nu een aantal sessies gedaan en ze doet het heel knap. Ik heb altijd de neiging om Engels tegen haar te spreken. Engels is namelijk haar eerste taal. Gisteren durfde ik haar te vragen of ze mijn boek Van IQ naar QI voor me wilde vertalen naar het Engels en ze zei: “JA!” Ik ben zo blij en dankbaar!

Vervolgens vraagt ze of ik de cursusplanning van volgend jaar al klaar heb en wat het hele pakket kost, want ze zou graag een jaar bij me studeren en de meneer die het boek aan haar had gegeven ook! Wow, twee aanmeldingen nog voordat ik de planning had gemaakt. Je snapt dat ik daar vervolgens de hele middag mee bezig ben geweest. Volgende week zal ik hem presenteren, want misschien is het ook interessant voor jou. Ik heb er hele mooie extra’s aan toegevoegd. Het wordt weer een heerlijk jaar.

Later belde een vriend/cursist/klant me op. “Merel, ik kan alle technieken. Ik weet wat ik moet doen. En ik doe het niet. Wil jij mijn liefdevolle schop onder de kont zijn?” Natuurlijk wil ik dat. Ik heb een speciaal, maatwerk 66 dagen programma voor hem in elkaar gedraaid. Hij gaat zichzelf elke dag balanceren op een door mij aangedragen onderwerp, variĆ«rend van:”ik hou van mezelf. Ik ben waardevol. Ik ben grappig. Ik ben succesvol. Ik ben hier. Naar, ik ben licht.” Hij appt me elke dag met zijn inzicht en het gevoel dat hij erbij heeft en ik geef hem tien weken lang een mini balans. Hij blij. Ik blij. Want voor mij is er weinig meer vervullend dan mijn cursisten te zien groeien en stralen en zo mooi dat hij me vroeg om hem accountable te houden. Het prachtige is dat ik nu een product heb, dat ook interessant kan zijn voor anderen. Laat maar weten of het ook wat voor jou is.

Ik kreeg een bericht dat de staat me tegemoet komt in de kosten in deze bijzondere periode waar ik geen mensen mag ontvangen in de praktijk en geen fysieke cursussen mag geven. Hier ben ik heel dankbaar voor.

Drie van mijn cursisten die na het volgen van mijn trainingsjaar zulke enorme veranderingen in hun leven hebben gemaakt en in hun bedrijven gaven aan voor mij een kort filmpje te willen maken voor mijn website. Yes! Super blij mee,

Iemand gaat me helpen om de 50 zwarte stapelstoelen te verkopen!

En misschien wel het beste voor laatst. Een van mijn cursisten is Anne-Mieke Omtzigt, zij is gynaecologe en gelooft in een integrale aanpak, dus regulier en complementair samen. Zij heeft haar eerste vestiging van Vrouw & Klinieken in Lelystad, alwaar zij vrouwen begeleid met vrouwenproblematieken. Niet alleen neemt ze de volledige inventaris van ZELF! over voor de uitbreiding in haar pand. In de weken dat ik in Nederland ben, zo’n zes per jaar, zal ik op donderdag en vrijdag bij haar in de kliniek gaan werken om vrouwen te begeleiden met complexe problemen.

Wat een dag. Ik moest het even met je delen. Ik loop er nog van te stuiteren. Ik heb bij elke fantastische ervaring gezegd: “Dankjewel! Hier wil ik meer van!” Laat hieronder horen welke prachtige kansen op jouw pad zijn gekomen de laatste tijd. Dit kunnen kleine en grote wonderen zijn. Ik hoor je graag.

Liefs, Merel