Vitamine D en K check. Boek hem nu!

Een sterk immuunsysteem met Vitamine D3 en K2!

In een webinar van Natura Foundation vertelt Margo Peineman, mijn opleidster in de orthomoleculaire geneeskunst welke functie vitamine D voor het immuunsysteem heeft. Met het helpen van kalk inbouwen in de botten en tanden, was ik al bekend en de invloed op het humeur en voorkomen van winterdepressie en Parkinson ook. Vitamine D3 maakt het aangeboren immuunsysteem alerter en zet het uit na een immuunreactie en het rijpt de antigen presenting cells die het specifieke immuunsysteem aanzetten.

Kortom je hele immuunsysteem draait op vitamine D. Nu heeft bijna iedereen in Nederland een tekort, want we zijn simpelweg te ver van de evenaar. De mensen daar hebben een Vitamine D hoeveelheid van rond de 115 Nano mol/l. Hier zit de gemiddelde mens tussen de 30 en de 50 Nano mol/l. Dit geeft een tal van problemen als: winterdepressie, ADD, ADHD, Parkinson,
caries, osteoporose, auto-immuunziekten, longziekten als Astma en COPD, hartklachten, enzovoorts.

Vitamine D wordt voor 90% aangemaakt in de onbedekte aan de zon bloot gestelde huid en komt voor 10% uit voeding. Je kunt vette vis eten, vlees en eieren en je kunt suppleren. Wellicht is het een heel goed idee om dat gewoon te doen. Ik zelf test graag uit of ik iets nodig heb en ook wat.

Mogelijkheid één is, je gaat naar de dokter en laat je vitamine D spiegel meten. Optie twee, je laat het mij doen. Ik geef je naast de uitslag advies over hoe jij je vitamine D spiegel kunt herstellen. Dit wisselt sterk per mens. De een kan bijslikken, de ander moet naar een speciale vitamine D zonnebank, de ander heeft meer nodig dan D alleen. Voor deze winter heb ik korte consulten gemaakt die je direct kunt boeken en betalen in mijn online agenda. De prijs is 25 euro. Je boekt een afspraak in een bepaalde een week. Ik deel je in en je krijgt verslag via de mail.

Speciaal als bonus zal ik nu ook je vitamine K spiegel checken. Deze samen met vitamine D spelen een sleutelrol in gezond blijven in deze bijzondere periode en het snel herstel zonder restverschijnselen. Dat wil jij toch ook? Onderzoek uit de USA laat zien dat mensen met een hoge vitamine D spiegel minder of niet besmet raken.

Je mag deze post delen. Liken en reacties vind ik fijn.

Veel liefs, Merel! Ik wens je een mooie gezonde winter!