We hebben 2 soorten brein, het bewuste en het onbewuste brein. Het bewuste activeren we wanneer we ons afvragen wat ons het meeste gaat helpen: patat of groentesoep, baan of eigen bedrijf, samenwonen of latten, hardlopen of yoga, Thailand of Texel. Dit brein is tussen de 1-5% van de dag aan en verwerkt 40 bits/sec.

Het tweede brein is het onbewuste brein. Hierin zitten al onze programma’s en draait volautomatisch. Dit brein werkt tussen de 95-99% van de tijd. Dit brein is snel, 40 miljoen bits/sec en draait gewoon ook als we onze aandacht ergens anders op richten. Denk maar aan autorijden. Het nadeel is dat het voor 70% negatief is. Het zit vol met angst en afscheidingsgedachten die we opgepikt hebben van onze ouders, meesters, kerk en gemeenschap.

Als jij kijkt naar je leven, bewust en wat je ziet bevalt je niet, dan moet je het onbewuste brein veranderen. Dit gaat super snel met kinesiologie.

Wil jij een ander leven, dan dat wat je nu leidt? Maak dan een afspraak.

Veel liefs, Merel Slotboom

P.S. Wil je onderbouwing en uitleg over de twee breinen? Kijk dan deze video van doctor Bruce Lipton.

P.S.S. Wil je zelf studeren, check dan mijn gratis vlogs op het Youtube kanaal van Movimento of lees een van mijn boeken.