‚ÄčKan jij of je kind of moeder soms niet poepen? Vervelend he!
Lees mijn 5 tips.
Ik snap helemaal hoe het voelt. Op zich ben ik een goede poeper (heet dat zo?) en sinds ik in een camper woon, kan ik niet altijd wanneer het opkomt, zeg maar.
Als meisje van 4 zat ik met mijn zusje in bad en ben er gillend uit gesprongen toen ze doodleuk met een drolletje aan het spelen was.
Je snapt al, ik poep niet in mijn bus. Ik ben dus altijd op zoek naar toiletten. Nu zijn alle Scandinavische landen zeer gastvrij en hebben overal toiletten. Natuurlijk zijn dit soms droogtoiletten (wordt niet doorgespoeld met water) en hier heb ik heel wat balansen op mogen doen voordat ik dat kon. Lang leve de kinesiologie.
Ik heb een groot verlangen dat ook Nederland vriendelijk gaat worden en bij P’s langs de weg of bij een parkeerplaats bij een natuurgebied toiletten gaat aanbieden. Dromen mag.
Je hoort dat ik een hele poep expert ben en ik bedacht me net toen ik op de wc zat, dat ik daar een post over moest maken. Je krijgt van mij dus 5 tips:
1. drink meer water
2. ga wanneer je moet
3. doet het pijn? leg een hand op je voorhoofd. Zo gaat de pijn weg.
4. komt het niet echt? raak met de wijsvingers de deukjes aan net naast de neusvleugels. Dit is begin- en eindpunt dikke darm meridiaan.
5. komt het te langzaam? Masseer dan van de knie naar de heup aan de buitenkant van je been (richting uitgang). Komt het te snel? Masseer dan van de heup naar de knie.
Ga hiermee aan de slag. Er kan natuurlijk veel meer aan de hand zijn: voeding, darmflora, allergieen, stress, medicijnen. Ik help je graag als je niet poepen kunt, niet lopen kunt, niet denken kunt, niet vrijen kunt, niet je zelfzijn kunt.
De agenda voor 12 en 13 september in Zoetermeer is open en ik werk elke vrijdag op afstand. Boek op Movimento.
Poep ze! Liefs, Merel