Weet jij nog waarom je een hond nam?

Ik weet het nog als de dag van gister.

Onze hond Ike, was al een paar jaar dood. Hij was fantastisch en niet te doen. Hij woog 80 kg. Het was een New Found Lander:) We hadden een zeilbootje van 7,5 meter en als hij mee was, lag de kuip vol en wij konden er niet meer in.

Zoals je weet, doet het een je verlangen naar het ander.

Ik wilde dus graag een:
*Duitse herder van 10 kg (kan niet weet ik, maar in je mind kan alles)
*Een lieve hond
*Een hond die luistert
*Een hond die van zeilen houdt en niet van water
*Een hond met handvat (was er niet af-fabriek, maar een zwemvestje doet wonderen)

De Beagle van vrienden had het buurhondje zwanger gemaakt. 11 pups. Of ik kwam kijken. Nee, echt niet. Ik wil een hond die luistert, niet een die biefstukken van je tafel af jat.

Na vele foto’s gingen we toch.

Ik zie Fred nog staan met een blik die het dichtste bij “paniek” komt. “Meer, hoe doe je dat, een hond kiezen?”

Nou, meestal word je gekozen!

En zo ook Fred. Voor zijn voeten zat een heel klein bolletje dat naar hem omhoog keek. Heel slim. Mij had ze al, dat wist ze. Het ging om hem.

Jane kreeg als enige in het nest een dubbele vacht, als een herder. Ze luisterde heel goed (nu doof), behalve indien loops of als er ergens eten lag.

Tijdens het zeilen kreeg ze een vestje aan, dus het handvat was ook geregeld en ze kon zelf overstag gaan. Ze lag aan de lage kant te slapen, wij zetten de manoeuvre in en zij ging naar de hoge kant en sliep al voordat we om waren.

Water heeft ze nooit echt in gewild. Ze loopt nu door plasjes. Dat is heel wat.

Waar ik heen wil met mijn verhaal… Je krijgt dus wat je vraagt. Ik heb alle punten op mijn lijstje gekregen. Jane is mijn ideale hond. Wat vraag jij? Wat vroeg jij toen je je hond zocht?

Ik zie veel hondeneigenaren lopen met een mobieltje in de hand. Kinderen ook. Ze zijn er niet bij. Hebben geen verbinding met hun trouwe viervoeter. Is dit wat je in gedachten had?

Meestal kiezen we voor een hond omdat we een vriendje willen, een trouwe kompaan, die altijd blij is ons te zien. Iets dat onvoorwaardelijk lief heeft. Het geeft ons een reden om minimaal 4 keer per dag naar buiten te gaan, te ont-stressen, een te zijn met de natuur.

Mag dan die telefoon even thuis blijven?

Ik wens jou en je hond het mooiste en fijnste leven mogelijk. Geniet van elkaar en wees er met je hoofd en hart bij. Dit is zo mooi.

Veel liefs, Merel

P.S. Deel graag met hondenvrienden. Zoals je weet balanceer ik baasjes en honden, mocht je me nodig hebben.

#honden #hond #baasje #trouweviervoeter #liefde #onvoorwaardelijkeliefde #uitlaten #mindful #aanwezig #verbonden #hierennu #aandacht #genieten #telefoon #thuis #afleiding #kinesiologie #Movimento #balansvoormensendier #Selfenizer #zelfhulp #zelfworden #QuantumI #DeBesteVersievanJezelf #lijstje #bewustkiezen #aantrekkingskracht #LOA