Zomerblog 1

Vakantie geluk, familie in balans!

Weet je nog die vakanties waar alles fout leek te gaan?
Koffers kwijt, vlucht gemist, hond gekotst in de auto, zes keer om Parijs heen gereden, kaart uit het raam, lees dan zelf!
Of eenmaal op het adres: kakkerlakken in de keukenkastjes, vieze badkamer, alleen maar regen en ruzie. De hele tijd ruzie!

De vakantie is bij uitstek het uitje waar we heel het jaar naar uitkijken. Even vrij van alle alledaagse dingen, lekker eten, mooi weer, mooie dingen zien, boeken lezen, lekker zwemmen of klimmen of even helemaal niks op het strand. Er zijn zo veel vormen van het fijn hebben op vakantie. Voor ieder is er wat wils. Dit is fantastisch en direct ook wel het struikelblok. Waar de een het liefste gaat bungy jumpen of surfen gaat de ander het liefste 3 weken bakken op het strand met een goed boek.

Hoe harmoniseer je al die verlangens en behoeften?

Daarbij zijn de stress niveaus heel verschillend. Papa die een deadline moet halen, mama die echt voor iedereen moet pakken, schooljaar moet afsluiten, kinderen moet rustig houden, huis schoon wil achterlaten en de oppas voor de katten en de tuin moet regelen, dochter die buikpijn heeft na de musical omdat ze haar vriendinnen niet meer gaat zien en geen idee heeft wat de middelbare in gaat houden en zoonlief die niet op vakantie wil, die geen paella wil eten, maar alleen maar wil gamen met zijn vriendjes, thuis.

Hoe krijg je dit in harmonie, fijn met elkaar, gezellig 3 weken op vakantie?

In de komende blogs ga ik tips delen voor een fijne vakantie met het hele gezin. Ik snap dat voor sommige gezinnen de tips tekort schieten. Staat de wanhoop in je ogen? Boek dan gewoon een balans bij Niels of mij voor een prettige ontspannen vakantie voor het hele gezin.

Maar nu, 3 tips voor een fijne harmonieuze vakantie:

1. Zorg dat je een dag voor je op vakantie gaat alles klaar hebt: huis netjes, kat bij oma, tassen gepakt, speeltjes en spelletjes mee. Zet op deze dag de tv en de games alvast uit, zodat het afkicken kan beginnen. Vaders en moeders, dus ook van je telefoon af.

2. Maak allemaal een mood board/tekening met hierop woorden of plaatjes van jouw ideale vakantie. Deze kun je al een paar weken van te voren maken. Kijk er elke dag een paar keer naar. Deel met elkaar waar je het meeste naar uitziet. Spreek met elkaar af dat er voor ieder tijd gemaakt zal worden voor de verlangens en laat ook zien dat we als een gezin rekening met elkaar moeten houden, zodat iedereen een keertje kan en mag doen waar hij/zij het meeste zin in heeft.

3. We uiten onze dankbaarheid. Dankbaarheid is een hele hoge, mooie energie. Wanneer je bijvoorbeeld heel blij bent dat je een ijsje hebt gehad of dat je een proefles surfen mocht doen, dank dan je ouders. En als je man je een keertje laat uitslapen en de kinderen stilletjes meeneemt naar het strand. Wees dan dankbaar. En als hij een keertje wil zeevissen. Geef hem dat als cadeautje en ga zelf iets fijns doen met de kinderen. Ik geef enorm stereotype voorbeelden, maar je snapt waar ik heen wil. Wees lief voor elkaar en dankbaar en geniet van de kleine gestes. Dit maakt het leven zo veel fijner.

In blog 2 zal ik spreken over: Verantwoord zonnen, hoe doe je dat?

Vind je mijn blog leuk, nuttig, helpend? Like het en geef een reactie in het veld hieronder. Welke ga jij toepassen? Heb je zelf nog tips? Deel het blog ook met je vrienden en vriendinnen. Want stel je voor dat niet alleen jij en jouw gezin blij is op vakantie, maar dat van de buren en overburen ook… dan krijgen we wel een heel prettige zomer en wie wil dat nou niet?

Ik wens jou en je gezin een prachtige vakantie en ik zie je bij blog 2 over zonnen!

Liefs, Merel

Tip: Koop alvast een van mijn boeken, zodat je die onderweg kunt lezen. Ben je het vergeten? Elk boek is er ook in een e-book versie en is te lezen op een laptop of telefoon. Titels: Van IQ naar QI, Making Love, Orka, Hoe te HERSTELLEN, SLOW, FOCUS, De-Programming deel 1-3, Happy Winter, LIEFDE, Help de wereld helen. Al mijn boeken zijn bedoeld om je handvatten te geven met praktische oefeningen uit de kinesiologie om je beter te voelen, gelukkiger en gezonder. Wie wil dat nou niet?