Sinds een paar maanden kijk ik elke film, documentaire en interview over Aarding.
Ik was altijd al graag buiten in de natuur. Ik wandel veel en ga graag naar het strand. 30 jaar geleden leerde ik boom knuffelen, maar ik dacht dat het vooral iets spiritueels was, contact maken met de ziel van de boom. Wat ik nu weet is dat het oppervlak van de aarde geladen is met negatieve neuronen. Sterker nog alles wat leeft en bloeit en groeit op de aarde is negatief geladen. En dat is POSITIEF!
Plastic
Sinds de jaren 50 zijn mensen geïsoleerd geraakt omdat men kunststof is gaan maken. De leren zolen werden vervangen door plastic, de stenen vloeren door PVC, zeil, hout of laminaat. Dit maakte dat wij statisch geladen werden. Dit merk je het beste in de winter, als het vriest en je raakt iets van metaal aan. Je krijgt een schok, een ontlading en dat is goed. Maar waarom is dit goed? Je moet je eerst realiseren dat wij energetische wezens zijn. Alle cellen zijn geladen. Er loopt gelijkstroom door ons lijf. Om nog een beetje verder te gaan, je bent in eerste instantie een ziel, een energetisch wezen dat met energie communiceert met ons fysieke lichaam. Wanneer wij niet de juiste energie in ons lichaam hebben worden we moe of overprikkeld, slapen slecht, krijgen ontstekingen, pijn en worden ziek. Stel dat je dit proces omdraait? Stel dat je elke dag aardt? Dan word je dus kalm, ontspannen, veilig, je immuunsysteem schakelt in en je ruimt de ontstekingen en daarmee de pijn op. Daarbij komen je hormonen in balans, je voelt je dus beter, meer gelukkig en je hebt energie om te doen waarom je hier bent.
Dokter
Misschien denk je nu wel: “tja, Merel, als het zo eenvoudig was, dan had ik dit toch wel van mijn dokter gehoord en ik ben echt heel erg ziek. Ik heb veel medicijnen nodig.” De man die aarding ontdekte heet Clint Ober en hij heeft in de laatste meer dan 20 jaar meer dan 20 dubbelblinde onderzoeken gedaan. De lijst van ziektes die hierdoor overgaan is enorm. Je dokter weet dit waarschijnlijk niet, omdat dit niet aan hem of haar niet geleerd is. Het mooie is dat energie heling instantaan is, terwijl medicijnen opgenomen moeten worden door het chemische apparaat van het lichaam. Mooi bijkomend voordeel is dat er geen bijverschijnselen zijn en dat het gratis is en kan overal gedaan worden. Nu begrijp ik uit de video’s die ik keek, dat mensen nog al sceptisch waren, maar je hoeft het alleen maar te doen. Het schijnt dat wondgenezing bijvoorbeeld 3x sneller gaat dan normaal wanneer je geaard bent.
Visie
Wat ik voor me zie, zijn mensen die werken in kantoren, die in de pauze naar buiten gaan, schoenen in de hand en die in een parkje staan te aarden. Kindjes op blote voeten die buitenspelen, overal bomen om het speelplein om te knuffelen. Verplichte reisjes voor ouderen naar het strand en gezinnen die picknicken op een kleedje in de zon.
Zomer
Je snapt dat de zomer en de zomervakantie het ideale moment is om dit uit te proberen. Ik zou zeggen: “houd een schriftje bij met je bevindingen. Geef bijvoorbeeld cijfers tussen 0-10 voor hoe goed je slaapt of hoe het met een ontsteking gaat en pijn.” Wat ik echt super tof zou vinden als jullie deze post delen op je Socials en als ik allemaal foto’s van jullie mag ontvangen waar jullie aan het aarden zijn. Ik zie voor me: blote voeten in het gras of in de branding, een buitenrit op een paard of bloemen aanraken.
Video’s
Onder aan de post geef ik een aantal links naar mooie video’s over aarding die ik keek. Ga ze kijken en vind er nog meer. YouTube staat er vol mee. Kijk onder earthing of grounding. Ik deel met jullie deze informatie omdat ik wil dat jullie jezelf kunnen helen en balanceren, dat jullie je potentieel kunnen leven. Je bent niet hier om ziek, zwak en misselijk te zijn. Mensen die graag willen werken aan complexe zaken of spirituele groei, die aan aarding alleen niet genoeg hebben zijn van harte welkom bij Niels en mij voor een balans.┬áVeel liefs en veel plezier met aarden. Ik zie je foto’s graag tegemoet, Merel

Aarding 3 min
Down to earth 15 min
The earthing movie 1 uur 15 min
The grounded movie about earthing 1 uur 5 min
15 ways to get grounded besides grass Dr. Laura Koniver 10 min

P.S. Wil de Aarding meditatie die ik voor je maakte op het strand van Bretagne? Stuur me dan een email naar merel@movimento.nl