Wist je dat na zuurstof en water, zout essentieel is voor ons leven op aarde?

Toch hoor je heel vaak zeggen dat zout slecht voor ons is en dat we het moeten mijden. Hoe zit dit?

In ons bloed zit natriumchloride en in onze cellen zit kaliumchloride. Het drukverschil tussen de twee maakt dat er voedingsstoffen en zuurstof in de cel kunnen en er afvalstoffen uit de cel kunnen. Dit noemen we de natrium-kalium pomp.

Wanneer je te veel natriumchloride tot je neemt, keukenzout, dan krijg je hoge bloeddruk. Je zwelt op, oedeem, dus je krijgt bijvoorbeeld dikke enkels en je kunt je afvalstoffen niet kwijt. Het is dus keukenzout dat je moet mijden.

Sommige mensen drinken wel 3 liter water per dag, plassen zich suf en zijn nog steeds uitgedroogd.

Hoe kun je nou deze vocht- en zoutbalans in je lichaam herstellen?

Welnu je kunt een kuurtje doen van een week, waarbij je een korreltje grof zee- of Himalayazout neemt, dit laat smelten op je tong en een half glas water drinkt. Dit herhaal je i.i.g. 10x per dag.

Je vult niet alleen je zouten aan, maar ook je mineralen in de juiste verhouding. Mineralen in ons lichaam werken alleen goed als de verhouding klopt. Je kunt dus niet zo maar los iets bij slikken. Dit kan wel met water gedragen vitamines (B, C). Alhoewel vitamines B ook graag in een complex vorm komen.

Kortom je hoort het al. Hier heb je een expert nodig die je vertelt wat te nemen: zeezout, Keltisch zeezout, Himalya zout en welke vitaminen en mineralen?

Als je wilt kunnen Niels en ik dit voor je uittesten. We brengen je eerst in balans, dus je voelt je daarna sowieso beter:) Daarna ben je goed te testen voor tekorten.

Mogelijk heb je een opname blokkade of een allergie, dat vinden we dan gelijk uit. Zo kun je ook een tekort oplopen.

De zomer is bij uitstek de tijd voor herstel en voor opladen. Wanneer je in de zomer bijtankt dan kun je zonder problemen de winter in. Lees hierover mijn boek: HAPPY WINTER. Een boek vol praktische tips die je zelf kunt toepassen om in de winter blij en fit te zijn, in plaats van moe en depressief.

Ik wens je een prachtige voorzetting van je zomer!

Liefs, Merel

P.S. Kijk de video van Barbara ‘O Neill over Salt and Water. Ze legt zo mooi de verbanden uit. Om nooit meer te vergeten.
P.S.S. Zoals je ziet is dit Zomerblog 5. Ik heb er dus al 4 voor geschreven. Ze gaan over vakantiegeluk, verantwoord zonnen, aarding en vreemde talen leren. Klik op het onderwerp dat je aanspreekt om ook dat Zomerblog nog even te lezen. Wil je reageren of een blog delen met vrienden en familie? Voel je vrij. Ik schrijf om zo veel mogelijk mensen te bereiken om met gemak een fijn en gezond leven te leiden. Heerlijk als je daaraan mee helpt. Dankjewel!

#zout, #water, #keukenzout, #zeezout, #Keltischzout, #Himalayzout, #Water, #uitdroging, #plassen, #oedeem, #tekorten, #blokkades, #allergieen, #testen, #kinesiologie, #afstandsbalans, #dementie, #diabetes, #insulineresistentie, #ATP, #Energie #mineralen, #vitamines, #gezondheid, #Selfenizer, #boeken, #trainingen, #zelfhulp, #praktisch, #HAPPYWINTER #HoeteHERSTELLEN